Traductor

dissabte, 31 d’octubre del 2009

Ascensió a peu al Posets

Com arribar-hi: a la sortida del poble d'Eriste deixem la carretera que ens portaria a Benasc i prenem una pista a l'esquerra que ens indica Refugi Angel Orús. Nosaltres la seguim fins arribar al pàrking de la pleta del Estallo on deixarem el cotxe i iniciarem l'ascenció.
Durada: 8h
Desnivell: 1900m
Dificultat: moderada
Cartografia: Posets, 1.25.000 (Ed. Alpina)


Comencem a caminar a les 9.40h amb l'objectiu de pujar a la Dent de Llardana, un tresmil secundari que queda a prop del Posets (segon cim més alt del Pirineu). Convençuts que les altes temperatures d'aquests darrers dies han esborrat qualsevol rastre de la neu caiguda fa una setmana, decidim fer l'ascensió carregant l'equipament mínim. Així, arranquem a bon ritme i, amb poc més d'una hora, arribem al refugi Angel Orús tot seguint el sender (PR11) que puja paral·lel al torrent. Cal destacar que aquesta primera part del recorregut  transcorre per un bosc que, en aquesta època, ens permetrà gaudir d'uns fantàstics contrastos de colors.


Passem el refugi (2.100m) i nosaltres continuem pujant pel PR11, direcció nord-oest, fins creuar el Torrent de Llardaneta per un pont instal·lat recentment.


D'aquí, a poc a poc, anirem prenent direcció nord per dirigir-nos a l'entrada de la Canal Fonda. En aquest punt, prenem consciència de la primera sorpresa. Hi ha més neu de la prevista i, efectivament, per superar la canal (on l'acumulació és més significativa) haurem de patir la lenta progressió amb les corresponents enfonsades....


Quan arribem al Coll del Diente (3.010m) topem amb la segona sorpresa. Només queden 70m per coronar la Dent de Llardana, però les exposades repises que cal superar estan cobertes de neu. Així, decidim abandonar el primer objectiu, i optem per guanyar 300m més de desnivell i 'picar' el Posets.
A les 14.15h arribem al cim


i les vistes que ens ofereix el Posets compensa el fort desgast que ens ha suposat superar 700m de desnivell per neu tova.


Pel que fa al descens, seguirem el mateix itinerari de pujada.


Al wikiloc podeu descarregar-vos el track gps: Pocets

2 comentaris:

Aniol ha dit...

Eiii!
Quin tute, nanus!
1900 metres del tirón i 700 amb neu nova. Esteu forts, eh?
Molt guapes les fotos. Realment hi queda força neu. Amb les nevades que s'esperen aquesta setmana a la cara nord, sembla que es podran treure els esquis de l'armari... Salut!

pass@muntanyes ha dit...

iep!!! són les seqüeles de l'ermitanyos (hehehe)... de 1900 en 1900.
a veure, a veure, si arriben aquestes nevades!!!