Traductor

divendres, 25 de juny del 2010

Broto - mirador d'Ordesa


Seguim amb el llibre de rutes BTT per l'entorn d'Ordesa però amb poques ganes d'afrontar corriols de nivell mitjà (aptes només per a nivells mitjans molt superiors al que nosaltres considerem un nivell mitjà; caldrà seguir investigant la catalogació de la dificultat tècnica del llibre...), per la qual cosa ens decantem per la ruta número 2, que transita exclusivament per pista. 
La ruta comença a Broto amb una pujada de 3 kms per asfalt fins al poble de Buesa on s'acaba la carretera i prenem pista d'accés restringit als vehicles motoritzats sense autorització. La pista té trams de marcat desnivell sobretot cap al final, on fins i tot cal arrossegar la BTT durant cinc minuts per sortejar el pic de l'Estaton. 




Ben aviat enllacem amb la pista de la Cutas i arribar-nos al mirador de la punta Acuta amb unes vistes espectaculars de l'entrada de la vall d'Ordesa (a baix de tot de la foto hi ha el pàrquing restringit a l'estiu), el circ de Carriata i el circ de Cotatuero.


A partir d'aquí s'inicia un rapidíssim descens per bona pista però amb desnivells que poden arribar al 20%; tan sols cal vigilar de no ensopegar amb cap dels taxis que circulen. Arribats a Torla (sobretot no agafeu el GR al Puente de la Glera) ja només ens queda seguir la carretera (4kms) fins a Broto.