Traductor

diumenge, 27 de febrer del 2011

Volta al barranc de St. Martí en BTT (Alòs de Balaguer)




Els calçots demanen foc i temps, per tant, busquem un objectiu "comprimit";  és a dir, desnivell amb pocs quilòmetres. L'opció és clara, enfilem cap a Sant Mamet.
Sortim d'Alòs i pugem per la pista habitual, el camí de la Mina, que generalment es troba en bon estat. Tot i tenir una part inicial amb un pendent mitjà del 8%, l'ascens és de bon fer si dosifiquem l'esforç.


Quan som a la cota 1.100m, al coll de Ferrús, el temps ens apreta i decidim avortar l'ascens fins al cim de Sant Mamet. Portem 800m de desnivell a les cames i optem per experimentar un nou descens que desconeixem. Des del Coll de Ferrús, abandonem la pista que puja al cim i prenem un camí a l'esquerra, que baixa més a l'oest. Un descens molt aconsellable, sense exigències destacables però on caldrà estar atens al terreny i, molt especialment, a les panoràmiques que ens ofereix aquesta variant.




A la cota 590m enllacem amb una nova pista que prenem a l'esquerra (a la dreta ens duria a la Massana) tot seguint paral.lels al barranc de les Segues i, en poca estona, arribem al poble.

P.S. no hi ha track perquè alguna de les pistes per on passem (la que baixa a la pista de la Massana) en algun lloc indica privat, tot i que en l'altra entrada/sortida no hi diu res (?!)