Traductor

divendres, 5 d’agost del 2011

Sulzburg – Kälbelescheuer – Sirnitz - Bad Sulzburg


Distància: 28 km
Desnivell: 850 m
Dificultat: fàcil
Accés: càmping Alte Sägenmühle a l’est del petit poble de Sulzburg, al nord-est de Mullheim (Alemanya).

Itinerari fàcil i molt agraït tant pels corriols i boscos pels quals transita com per les panoràmiques que ofereix la part alta. És un bon tast per fer-nos una idea de com és la Selva Negra.


Des del càmping cal baixar cap al poble per la carretera i passades les primeres cases tombem a la dreta, en pujada, per superar l’escola; ben aviat s’acaba l’asfalt i ascendim a l’esquerra. Sempre anem seguint aquesta pista fins que fa “l’intent” de baixar però nosaltres prenem un corriol a la dreta que planeja còmodament; més endavant tornem a enllaçar amb la pista i ara la seguim a la dreta. 


A partir d’aquí cal que anem fent sempre cas de les indicacions (un rombe vermell) cap al restaurant Kälbelescheuer. Per corriol en pujada arribarem a l’asfalt el qual prendrem a la dreta per en pocs metres assolir el restaurant. En aquest punt veurem una trifurcació de corriols; nosaltres prendrem el de la dreta que puja suaument i que més endavant enllaça amb una pista que agafarem a l’esquerra per arribar al Sirnitz (1114 m). 


Des del cim baixarem per una pista, fent un parell de llaçades (esquerra-dreta), direcció al restaurant que veiem a baix. Un cop a l’asfalt desfarem una mica més en baixada fins que al primer revolt cal prendre una pista a l’esquerra que indica Sulzburg marcada amb un rombe blau (aviat es transforma en sender). A partir d’aquí fins al final sempre hem d’anar seguint aquestes indicacions blaves combinant divertits corriols amb trams de pista.


Passat el Waldhotel Bad Salzburg cal estar atents per seguir el corriol, a l’esquerra (sempre fent cas de les marques blaves), força paral·lel a la carretera. Cal anar amb compte amb la presència d’excursionistes; a més a més, posteriorment coincideix amb un circuït de marxa nòrdica (nosaltres no vam veure cap restricció a les BTTs però les indicacions amb alemany tampoc no les vam entendre).