Traductor

dimarts, 6 de desembre del 2011

Combinada al Puig Cavaller i la Serra de Pàndols

Distància: 20km
Desnivell: 900m
Durada: 4.30h
Punt de sortida: antiga estació de Prat de Comte. 

Des de la mateixa estació prenem una pista que puja per la Vall del Frare, amb alguns trams amb pendents molt forts.

 trobarem algunes rampes on les pulsacions s'acceleraran

Trobarem indicacions del camí de Sant Jaume i un monument dedicat als pelegrins.

 escultura de Tàpies enmig del recorregut, trajecte del camí de Sant Jaume (la qüestió és; calia???)

Quan som a Mas d'en Torner, aparquem les bicis i canviem calçat per continuar a peu fins al Puig Cavaller, d'es d'on tindrem una bona panoràmica dels Ports; el Delta de l'Ebre i, als nostres peus, Gandesa i l'extensa plantació de molins de vent...

 al cim del Puig Cavaller
Per recuperar les bicis, desfem camí. A continuació iniciem una nova remuntada cap a la Serra de Pandols, també per bona pista i generosos pendents. Arribem a la cota 705, on s'hi ha aixecat un monument a la pau.


 Cota 705 de la Serra de Pàndols, un indret clau de la Batalla de l'Ebre

La seva bona situació va fer que durant la Batalla de l'Ebre fos un punt clau de conquesta per les tropes d'ambdós bàndols.
Seguidament desfem camí fins a la segona pista que surt a l'esquerra. Descendim fins enllaçar amb un corriol seguint traces de GR. Aquest tram de corrriol no és ciclable però ens permetrà enllaçar al Coll de Canar amb la pista asfaltada que seguirem a l'esquerra, en baixada, fins al Cap de la Costa i d'aquí a la Mare de Déu de la Fontcalda. Ara tenim l'opció de reprendre la via verda fins a l'estació de Port de Comte, però nosaltres preferim arrossegar les bicis i creuar l'estret de Dalt del Canaletes, el racó ho mereix.

 Creuant l'estret de Dalt de Canaletes

Fem mig quilòmetre a peu i tot seguit ja podem pujar a les bicis per enllaçar amb la pista de la vall del Frare i retornar al punt d'inici.