Traductor

dimecres, 28 de desembre del 2011

En BTT per la cara sud de Sierra Nevada

(Capileira amb el Veleta al fons)

Distància: 29km
Durada: 3.30h
Dificultat: fàcil
Desnivell: 1200m
Accés: des de Granada prenem l'autovia direcció Motril. A l'alçada de la presa de Béznar abandonem l'autovia i anem direcció Lanjarón fins arribar a Orgiva on prenem una pista asfaltada de muntanya fins al turístic poble de Capileira.


Sortim per la part alta del poble i durant 6 quilòmetres guanyarem desnivell per pista asfaltada. Quan abandonem el quitrà, seguirem remuntant per pista en molt bon estat i suaus pendents on podrem creuar-nos amb algun cotxe fins a la cota 2150 on el control del Parc Nacional barra l'accés als vehicles motoritzats.

(ascendint pel parc, amb el Mediterrani al fons)

Les bicicletes poden passar però amb restriccions (està permès circular per pistes amb una amplada de 2 metres, és a dir, està prohibit circular per corriols). A mesura que guanyem alçada ens anem trobant, en zona obaga i protegida per arbres, alguna llengua de gel que ens exigirà baixar de la bici però, ràpidament, tornarem a pedalar.

(remuntant per la pista amb trams pràcticament coberts de neu)

A partir de 2.500m la progressió es complica. Malgrat l'escassetat de la neu a la cara sud, la pista es troba coberta d'una capa de neu dura prou suficient com per obligar-nos donar per finalitzada la  nostra ascenció.  A poc més de 2.580m arribem al coll de Cascajar Negro i deixem breument les bicis per pujar a peu fins a la cota màxima del Prado Llano (2.627m). Davant nostre tenim el Mulhacen, visiblement amb poca neu malgrat els seus 3.479m.

(al fons Veleta i Mulhacén)

 Tot seguit desfem camí fins als 2.400m, superat un mirador; deixem la pista principal i seguim descendint per un ampli tallafocs durant uns 300 metres de desnivell i fins enllaçar novament amb la pista de pujada.

 (descendint pel tallafocs)

Passat els límits del Parc, seguirem baixant per corriols (GR) que van tallant la pista fins poc abans d'arribar al poble de Capileira.

(descens per corriols, ja fora del parc)

La ruta transita parcialment per dins el Parc per aquest motiu no hi ha el track, ja que no tenim clares les restriccions de Sierra Nevada.