Traductor

dimecres, 14 de desembre del 2011

Des d'Horta de Sant Joan al Tossal d'Engrilló per la Via Verda



Distància: 58,5 km
Desnivell: 1.550 m
Durada: 7.30h
Dificultat: molt alta
Ciclabilitat: 98%
Accés: Horta de Sant Joan. Deixem el cotxe a l'aparcament situat al costat del camp de futbol.


Des del vora del camp de futbol comencem baixant durant un km seguint les indicacions de la Via Verda. Quan hi arribem la prenem a la dreta en constant baixada i sense cap complicació; anem descendint creuant els túnels, els primers correctament il·luminats però en els darrers els frontals ens són més que útils, ja que no hi ha gens de llum.


Poc després que la Via Verda se situï paral·lela a la carretera de Tortosa, l'abandonem per prendre el GR-7 on trobarem les primeres rampes que ens desperataran ràpidament la letargia de les cames. Els primers kms són per asfalt escadusser i ben aviat ens endinsem en pistes envoltades d'oliveres.
Fem un breu tastet de la C-112 però ben aviat ens endinsem per una agradable pista a la Vall d'en Bagés amb un breu tram de 100 m d'improbable pista privada.


A mesura que ens apropem al Coll de la Refoia el pendent es va accentuant notablement malgrat que podem arribar gairebé fins al cim muntats damunt la bici. Els darrers 20m els fem a peu i gaudim de les vistes i del majestuós vol de les aus rapinyaires de la zona. 
El fort vent que fa al cim ens convida a iniciar el descens ràpidament; ara anem seguint un sender en tendència oest, amb una primera meitat força ciclable però amb una segona part d'autèntic BTTsenderisme fins superar la Moleta.


En aquest punt, per acabar-ho d'adobar, entrem en una perillosa fase de BTTdesgrimpada que demana treball en cadena per baixar les bicis a terreny més planer.


Superat aquest breu tram ja tornem a pujar a les BTTs primer per corriol exigent però divertit i després ja per pista fins a Horta de Sant Joan, amb una remuntada final d'uns 150 m de desnivell.