Traductor

divendres, 6 de juliol de 2012

Descens en BTT del Tormo de l'Espantafrares (Margalef)


Distància: 20 km.
Desnivell: 700 m.
Dificultat: alta.
Exposició: alta.
Durada: 3h.

 (al corriol de descens del Tormo de l'Espantfrares)

Sortida de tarda per la zona de Margalef que ens permet fer un bon tastet a la Serra del Montsant. Sortim des de Margalef per pistes en bon estat en direcció la Bisbal de Falset on arribem fent un breu tram de carretera. Des de la Bisbal comencem a remuntar decididament tot i que als primers quilòmetres hi ha algun puja i baixa que no ens permet guanyar cota tan ràpidament com voldríem. Fins a l’ermita de la Foia guanyem metres més o menys còmodament però passada l’ermita els desnivells s’accentuen molt; fins arribar al cap de la serra el pendent és al 13% però el primer quilòmetre es manté al 16%. 

(passat l'ermita de la Foia)

Assolirem el Portell de la Cova del Noguer, cota màxima del recorregut, per un corriol molt ciclable però amb molta manca de continuïtat (hi ha mitja dotzena de vegades que cal posar el peu a terra durant uns pocs metres per superar empits molt descompostos). Un cop a dalt ja “només” ens queda descendir pel llom que queda a l’est del Barranc de Sant Salvador amb un primer tram força exigent tècnicament (amb trams bastant exposats), per la molta pedra solta, i que en algun punt ens obliga a posar peu a terra; 


 (imatges de la part superior del descens)

en canvi, la segona meitat del descens, quan s’endinsa al bosc, ja és de més bon fer malgrat que la vegetació ens esgarrapa amb força al nostre pas.