Traductor

dilluns, 29 d’octubre del 2012

El Camí de l'Ós en BTT (Vall de Cardós)


(marques del Camí de l'Ós)

Distància: 23 km.
Desnivell: 1050 m.
Dificultat: mitjana, puntualment alta.
Durada: 4h.
Ciclabilitat: 99,9%
Punt de sortida: Ribera de Cardós.
Més informació per visitar la comarca: Pallars Sobirà


Malgrat la baixada exagerada de temperatures a causa del vent de port d'aquest cap de setmana (ja comença el temps de l'acollidora llar de foc), aprofitem una petita escletxa de 'bona' méteo el dissabte al matí i ens escapem al nostra estimat Pallars Sobirà per encarar un descens que teníem in mente feia dies.

La ruta comença a Ribera de Cardós des d'on remuntem direcció al Pla de Negua per una pista amb un tram inicial molt explosiu pel marcat percentatge i pel terreny pedregós; passats els primers quilòmetres la pista es va tornant molt menys exigent i ens permet arribar al Pla de Negua gaudint plenament dels colors d'aquesta tardor que la setmana passada anava disfressada d'estiu i aquesta ho ha fet de rigorós hivern. 



(pujant cap al Pla de Negua)

A la part alta anem trobant tot tipus de bolets, alguns de proporcions desmesurades i d'altres de colors sospitosament cridaners (amb aquest fred, segurament els darrers de la temporada en aquestes alçades). 


(bolets a la Mata d'Esterri)

Quan assolim la cota màxima ens tapem perquè, tal com estava previst, l'entrada de nord fa baixar les temperatures de valent. El descens fins a Esterri de Cardós són uns 800 m de fantastiquíssim corriol boscós amb alguns breus trams més tècnics (pedres, arrels, baixades fortes,...) però, en conjunt, un gaudi al ciclista. Si no ens equivoquem és el 'Camí de l'Ós' on en èpoques de bonança segur que no és dificil trobar-hi senderistes; per tant, malgrat que el corriol ho permet, no és convenient de posar-s'hi a fons.



(baixant cap a Esterri de Cardós)

A partir d'Esterri de Cardós baixem per un altre corriol, aquest molt més sec i solà, que primer passa per Arrós i que finalment mena a Cassibrós, per on ja hem passat a l'inici de la ruta; 

(a Esterri de Cardós)

(descendint cap a Arrós)

(prop de Cassibrós)

però per tornar a Ribera, en comptes de fer-ho per la carretera, agafem el bonic corriol que va pel marge esquerre de la Noguera de Cardós, completant gairebé 1000 m de desnivell per senders que fan bona la frase: 'poques paraules i ben dites'.

(vora la Noguera de Cardós, prop de Ribera de C.)

3 comentaris:

Ramon Denuc ha dit...

Hola,

Jo he pujat varies vegades al Pla de Negua i també al Coll de Tudela que esta situat més amunt, i sempre he baixat per pista fins a Boldis però veig que vosaltres heu baixat per corriols fins a Esterri.

Si no és molt demanar si teniu a mà el track d'aquesta sortida per poder realitzar la propera vegada que faci aquesta ruta el descens pels corriols que dieu fins a Esterri.

El meu correu es: info @ tempsmollet . com

Moltes gracies
Ramon Denuc

Enllaç de Wikiloc - http://es.wikiloc.com/wikiloc/user.do?name=tempsmollet

sobreelterreny ha dit...

A mi també m'agradaria fer aquesta ruta. Pots facilitar-me la traça?

Gràcies.

@sobreelterreny

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.