Traductor

dimecres, 12 de desembre del 2012

Pels boscos de Poblet, furtivament


Distància: 32 km.
Desnivell: 1100 m.
Dificultat: mitjana, puntualment alta.
Durada: 5h.
Ciclabilitat: 99,8%.
Punt de sortida: aparcament del Monestir de Poblet.

De la mà de l'Alberto visitem el Paratge Natural d'Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet, en un dia fred i amb l'agradable sorpresa de la companyia del preciós gos que es veu a la imatge. Nosaltres el vam tornar a uns forestals per tal que el retornessin als seus amos... pel que sabem encara no l'han trobat (si per aquelles casualitats algú el coneix, es pot posar en contacte amb la Guàrdia Urbana de l'Espluga de Francolí).
Des de l'aparcament del Monestir ascendim per la pista que remunta pel Barranc de la Pena i que, posteriorment, ens duu fins al Coll de la Mola. Tot i que la primera part puja més decidament (7,5%) l'ascens és força còmode fins que empalmem amb el GR 171-4.


El GR és un bonic sender, que mig planejant, mig pujant i puntualment baixant ens duu fins a les moles dels Quatre Termes i, a continuació, la d'Estat.


(GR 171-4)

(prop del Refugi dels Cogullons)

(a la Mola d'Estat amb el Mediterrani al fons)

A partir de la Mola d'Estat, on se'ns afegeix un preciós gos, continuem pel GR amb un primer pas d'uns pocs metres gens ciclables...


Superat aquest breu passatge, descendim per alguns dels divertits corriols que la normativa del Parc té prohibit de fer en bici... però per un cop ens fem insubmissos a aquestes lleis que ens costen tant d'entendre (a veure si algú ens pots convéncer de les bondats d'aquestes restriccions). Amb tot, no serem nosaltres qui faci difusió de la localització d'aquests corriols, malgrat que al Wikiloc hi són tots penjats sense cap mena de miraments ni d'avís respecte les restriccions del Parc.
Per tant, sense més detalls adjuntem algunes imatges del descens fins a l'aparcament


(al Mirador de la Pena)