Traductor

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Als peus de l'Aiguille du Clapet



Als peus de l’Aiguille du Clapet
Distància: 23,8 km
Desnivell: 1350 m
Dificultat: mitjana
Durada total: 5h
Punt de sortida: aparcament davant del càmping de Seez
Carte de randonnées: Beaufortain 1:50.000, de Rando éditions

Creuem Seez pel bell mig remuntant decididament; per no pujar per la carretera del Col du Petit St. Bernard, ascendim creuant-la per carrers costeruts fins a Villard dessus. Des d’aquest poble ja prenem la pista que puja cap a Prariond amb els 5 primers km asfaltats, fins després de St. Germain. Quan passa a pista de terra el percentatge d’ascens es modera; amb tot, el percentatge total fins acabar la pujada se situa a l’entorn del 9%.



Als peus de l’Aiguille du Clapet decidim intentar l’ascens al cim (400m+) però a mesura que ens hi apropem veiem que la roca està molt descomposta i girem cua.

La primera part del descens (400m-) són per bona pista i a partir de la cota 1800 ja trobem els primers trams de corriols barrejats amb d’altres parts de pista. El sender definitiu comença a le Mont Villaret (1400 m); es tracta d’un corriol molt fàcil, amb algun tram pedregós i amb una vegetació de solana mediterrània que ens recorda el ‘nostre’ Prepirineu lleidatà. En definitiva, 550 m- de bon sender que tan sols cal vigilar de no trobar-lo molt sec.