Traductor

dilluns, 14 d’octubre del 2013

Ferrada Roc du vent



Durada: 45min d’aproximació+2.30h de ferrada+30min de retorn
Dificultat: AD
Accés: des de Bourg –St. Maurice prenem la carretera D925 Cormet i Lac de Roselend. Deixem el
cotxe en la zona d’aparcament del Refugi du Plan de Lai.


Al punt de sortida tenim el plafó informatiu de la ferrada i aixecant un pèl la vista, ja veiem la muntanya rocosa on ens hem d’encaminar i que contrasta amb els suaus i verdosos prats que l’envolten. Uns 45 minuts d’aproximació fins a la base de la paret tot seguint un sender molt ben definit i transitat…. Afortunadament no tots els senderistes es dirigeixen a la ferrada i part dels que hi accedeixen ho deixaran córrer després de fer la primera part del recorregut, per tant, l’afluència minvarà.


La primera travessa transcorre pel fil de l’aresta amb lloses i alguns diedres força inclinats que no haurien de tenir gran dificultat però la roca es troba tan polida que la bota no s’agafa per enlloc, la qual cosa ens obliga a fer molt ús de la sirga i tibar amb força per progressar. Un cop superada la part rocosa, remuntem per terreny herbós i suau fins al cim de la primera torre. A l’altra banda, ja tenim la segona torre i el pont nepalès de 19m de llargada per on haurem de creuar (i com ballen els 4 cables per on hem de passar....uf, quines tremolors...) . Fem una primera pausa al cim i aprofitem per gaudir de les excel.lents vistes cap al Massís del Mont-Blanc (que cada cop tenim més a prop...), el Llac de Roselend, el llac de Gittaz, ...

Des del cim descendim fins a un petit collet i ens dirigim cap a l’entrada de la canal que separa els dos cims del Roc du Vent; ens encarem per remuntar la segona paret, aquest cop més vertical i aèria però més breu respecte a la primera part. Quan som a la seva part superior, hem de descendir uns 3 o 4 metres per aproximar-nos a l’entrada de l’esquifit i bellugadís pont nepalès, aixecat a 35metres d’alçada i que uneix les dues torres d’aquesta segona part de la ferrada. 



Un cop creuat l’”inconsistent” pont tornem a remuntar uns breus metres i ja som al segon cim. Ara sí, descendim la darrera torre ja per sender (cablejat) fins arribar a l’entrada del túnel que creua per les entranyes del Roc du Vent i ens portarà a la vall per on hem pujat. En 30 minuts descendim fins als plans i retornem al cotxe.

1 comentari:

ZAX ha dit...

...Quina ferrada i quines fotos més xules :-) ,Chapeau!