Traductor

dijous, 20 de febrer del 2014

De cabres salvatges pel Mont Caro



Distància: 26,5 km
Desnivell: 1250 m
Dificultat: molt alta
Ciclabilitat de pujada: 100%
Ciclabilitat de baixada: 40%


Piulada que en circumstàncies normals no publicaríem; ens empassaríem el fiasco des de la més absoluta discreció. Però ens trobem que vam intentar un descens en BTT que surt en un llibre i que té una ciclabilitat entre escassa i nul·la; si aquestes línies poden servir perquè algú altre s'estalviï la tortura que ens vam procurar, perfecte.
Com que no hi ha unanimitat en totes les prediccions i algunes apunten possibilitat de pluja tirem l'ascens més ràpid, és a dir, per l'asfalt que corona el Mont Caro: en total, uns 14 kms de bon fer, tot i que el percentatge ronda el 9%.





Un cop al cim desfem 150m- fins al Coll del Vicari on prenem el sender que baixa cap a la Caramella (és el descens del quilòmetre vertical: la traça GPS). Els 300m- primers són prou ciclables, malgrat que la continuïtat no és la desitjada i les tirades són més aviat curtes, però encara xalem gràcies a l'espectacular traça del sender.




Però quan entrem al bosc ja no es pot negociar cap més tram damunt la bici (alguna curta tirada de poquíssims metres, però res de res); en total ens empassem 700 m- arrossegant la bici (a voltes, carregant-la a l'esquena per desgrimpar petits esglaons), això en un paratge espectacular, molt recomanable per a senderisme.




El càstig s'acaba a Casa Carvallo on empalmem amb la pista que ens retorna fins al vehicle.

3 comentaris:

zwingg ha dit...

Osti, que bèstia! El camí de la Caramella en bici! Jo sóc molt mediocre damunt la bici, però se'm fa difícil imaginar algú baixant per allí...

pass@muntanyes ha dit...

Ei Pep,
nosaltres ho vam baixar... però amb la bici al costat... un desastre total:2h arrossegant la bici :-(
Però ves, ho havíem vist en un llibre i pensàvem que més o menys es deixaria, però és totalment IMPOSSIBLE, ni per als més ultramegaexperts. Com es diria col·loquialment: "ens el vam menjar amb patates". L'únic consol: el lloc és molt bonic!!!!
Salut!!

pass@muntanyes ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.