Traductor

divendres, 27 de febrer del 2015

A la Zona Zero de l'Ainsa amb KEA



Distància: 40 km
Desnivell: 1400 m
Dificultat: alta, puntualment molt alta
Ciclabilitat: 99%
Punt de sortida: l'Ainsa

La bona gent de KEA, amb el 'presi' al capdavant, ens conviden a pedalar amb ells a la Zona Zero de l'Ainsa. Anar a l'Ainsa sempre és sinònim de diversió gràcies al fantàstic treball de manteniment que fan la gent del país dels senders d'aquell paratge; un projecte molt engrescador ornamentat amb més elements que els estrictament ciclístics (recuperació de camins històrics, toponímia, etc).


El presi, sherpa per a l'ocasió, fa una excel·lent selecció i combinació de senders de les rutes Miradores, Camporrotuno i la part final de la volta a l'embassament de Mediano.
Comencem a pedalar i ens saltem directament l'escalfament ja que l'ascens fins a la serra de Morillo té rampes molt dures; bones vistes de la Peña Montañesa i de l'embassament, que està ple com mai l'havíem vist. El descens cap a Morillo de Tou és per un sender ràpid (200m-) que al ritme dels 'irunyarres' és un obrir i tancar d'ulls.



Un cop a Camporrotuno fem un bucle suposem que de la ruta homònima plena de corriols tant de pujada (explosius a més no poder) i de baixada (ràpids ràpids).



Ara ens toca remuntar en direcció cal al Cerro de Partara amb un descens breu però exigent a causa de la molta pedra solta que hi ha. Abans d'arribar a la cota màxima de la ruta (última pujada del dia) ens toca arrossegar, excepte al Jose, la bici una cinquantena de metres+. Al cim, fantàstiques vistes d'Ordesa i, altra volta, de la Peña Montañesa; ara ja només ens queda el darrer descens del dia, mig improvisat gràcies a una recomanació d'uns altres ciclistes que ens trobem durant la ruta: la Peñas Cinglas. Es tracta de 250 m- en 1,5 km que baixa espectacularment pel llom obac de la serra de Partara i que posen la cirereta a una boníssima jornada de btt i companyonia, i que esperem que es repeteixi. Laster arte!!!