Traductor

divendres, 20 de febrer del 2015

Montsant: al pot petit hi ha molt bona confitura



Distància: 22 km
Desnivell: 750 m
Dificultat: mitjana-alta
Ciclabilitat: 99%
Durada total: 4 h 
Punt de sortida: Margalef

Itinerari curt però farcit de molts al·licients en forma de bons corriols i excel·lents panoràmiques de la Serra del Montsant. 


Comencem a pedalar des de Margalef paral·lels al Riu Montsant per una pista cimentada que ens duu a tocar de La Bisbal on arribarem per un breu tram de carretera. A partir de la Bisbal comencem a pujar de debò; a continuació algun puja i baixa i arribem a la Serra dels Solans des d'on podríem anar molt directes a la Foia però nosaltres picarem un fantàstic sender; són 3,5 km el primer dels quals és en ascens, el segon suaument en baixada i el darrer 1,5 km ja pica de valent cap avall amb alguns trams bastant exigents a causa de la presència de pedra.

Cabacés des de la Serra dels Solans
Baixant a Cabacés
Sense acabar d'entrar a Cabacés ens desviem a l'esquerra per una pista que puja de valent i que passa per la Covassa abans d'arribar a l'ermita de la Foia punt on comença una pujada salvatge amb rampes prou llargues per sobre del 20%.

La Covassa
Passada l'ermita de la Foia
Més endavant cal deixar la pista i prendre un sender que puja a l'esquerra i que ben aviat ens obligarà a caminar uns poc metres; quan passem a la banda obaga encara haurem de remuntar una mica més però ara ja sempre pedalant excepte algun esglaó. A mesura que avancem el sender es va decidint a baixar suaument i amb unes vistes fantàstiques.

Baixant a Margalef
A partir d'un mas enrunat comença el descens bo del dia: 400 m per un excel·lent sender 99,9% ciclable i sense una dificultat desmesurada que combina trams ràpids amb altres de més entretinguts i que ens permeten retornar a Margalef amb un molt bon regust d'aquesta píndola de Montsant oest.