Traductor

dilluns, 18 de gener del 2016

Agònica Tossa Plana de Lles



Distància: 13,5 km
Desnivell: 1000 m
Durada: 5h
Dificultat: fàcil, S2
Punt de sortida: estació d'esquí de fons de Lles.

Cap de setmana complicat per anar a foquejar: dissabte molt vent i diumenge sembla que sí però el de la 'meteo' ens informa de diversos allaus per la qual cosa caldrà triar algun itinerari segur. El dubte és si cap a Andorra o arrisquem a la Cerdanya on de ben segur el vent hi ha fet estralls; però és que entrar i sortir a Andorra és sempre un drama i tenim l'horari limitat per la qual cosa ens decantem per anar a fer una Tossa plana de Lles


Un cop arribats a l'estació ja es confirma visualment la pitjor de les previsions: hi ha molt poca neu, però aparentment encara podrem pujar a la Tossa (enlloc més, ni Bovinar, ni res de res; en canvi la zona de Monturull es veu prou millor). Sortim des de l'estació amb esquís als peus i pel mig del bosc amb nombrosos taurons accedim al llom amb un aspecte força desolador, amb molta pedra i poc neu; 


amb tot aconseguim assolir el cim de manera còmoda i amb un vent prou moderat.



Però el descens és una agonia majúscula: la neu de dalt mig encrostada, la del mig molt canviant i la del final al bosc... la del final al bosc... esquís a l'esquena i a fer la mà. Una baixada d'aquelles que demanen màxima atenció per sobreviure-la.
En general tota la Cerdanya occidental (Tosa d'Alp inclosa) es veu molt molt justa de neu a causa dels estralls provocats pel vent.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

David
Nos ahir diumenge tb érem a Lles, però fent nòrdic. I si, quan vaig veure el panorama ens vam adonar que la cosa per fer muntanya devia estar molt molt agónica..
Aviam si coincidim!
Salut

Ignasi Farràs

pass@muntanyes ha dit...

Ei Ignasi, segur que us vau passar molt millor vosaltres... pel poquet que vam veure, tenien molt bona pinta les pistes de nòrdic i el dia, pletòric.
Fins aviat, David