Traductor

divendres, 11 d’abril del 2014

Directa a la Tossa Plana de Lles



Distància: 12 km
Desnivell: 960 m+
Dificultat: ME, S2 (fàcil)
Durada: 4h.
Punt de sortida: Refugi de Cap del Rec.

Dia: 6-4-2014.

Ruta ràpida a la Tossa Plana de Lles, probablement el millor recorregut per fer-la amb esquís, ja que surt un agradable itinerari circular sense dificultats i evitant les dues 'noses' d'aquest cim: els trams boscosos del descens i la pesada pista de fons.
Des de l'estació d'esquí de fons creuem directe les pistes de baix sense gairebé ni trepitjar-les i sempre anem direcció nord pel mig del bosc. A l'alçada 2050 topem amb la pista de fons més ampla la creuem i ascendim per les suaus pales boscoses del Pla de Molina; en aquest punt veiem clarament el circ que fa la base de la Tossa Plana de Lles i el llom de la dreta, anomenat el Fornell, per on hem d'ascendir al cim. Excepte un breu pendent una mica més marcat cap a la cota 2600 la resta sempre progressa còmodament. Cap als 2700 ja veiem el cim i la llarga, per suau, diagonal que ens queda. Accedim al cim fent un suau flanqueig a la base de la pala S-O de la Tossa.




Per al descens, en canvi, variem totalment el recorregut i el fem pel llom més a l'oest del circ del Clot de l'Orri, és a dir, cap al Pla de Someres però just abans ens desviem a l'est per buscar la baixada més neta de bosc; i ho aconseguim baixant cap a l'Estany de l'Orri, lloc notablement pla però que ens assegura retornar a la pista esbarallant-nos molt poca estona amb els arbres.


Arribats a la pista la seguim breuement fins que empalmem amb el GR que fàcilment duu fins a l'aparcament, això sí, els darrers 100 m els esquís els passegem a l'esquena.