Traductor

dilluns, 22 de maig del 2017

Atzagaiada a l'obaga del Montsec d'Ares



Distància: 29 km.
Desnivell: 1300 m+
Dificultat: alta/molt alta.
Durada total: 6 h.


'Volteta' salvatge per l'obaga del Montsec d'Ares, recorrent els seus camins i corriols pedregosos que fan les delícies dels ciclistes menys llepafils i que no els importa barallar-se amb el ferm exigent d'aquesta serra.
La volta té una primera pujada molt exigent per la nombrosa pedra solta i per la presència gens anecdòtica de rampes al voltant del 15% amb escassos trams per recuperar una mica l'alè; en total són uns 1200 m+ de batalla constant per una pista que estava molt bé i que ara el pas il·legal de vehicles a motor i les pluges han descarnat moltíssim. Fa set anys a la revista Vèrtex, a la volta als tres Montsecs, dèiem: "L'estat de la pista és bo, tot i que té alguns trams de fort pendent i de terreny una mica descompost". Això ha canviat bastant ja que, insistim, el ferm ha patit notablement el pas del temps (i de les motos que ens hi vam trobar...). 
Un cop al cim del Sant Alís carenegem espectacularment fins que ens orientem al N per prendre el sender de la Font de la Veça (o Bessa). En aquest cas sí que podríem dir que es manté invariable respecte la ressenya de fa 7 anys on el descrivíem de la següent manera: "Inicialment el terreny és molt pedregós, però donarà pas, a poc a poc, a un sender molt més agraït per a la bici. Passada la Font de la Veça (1225 m) hi ha un curt tram carregat de vegetació que dificulta la progressió, tot i que de seguida recuperem el corriol més ciclable. El sender es manté prou practicable fins a la part final, on es torna més exigent". Tirant de quàdriceps es fa un 99% damunt la bici i experimentant en la major part del recorregut sensacions clarament de fruïció que posa la cirereta a una excel·lent jornada d'autèntica bicicleta de MUNTANYA.