Traductor

dilluns, 8 de maig del 2017

Pedalant l'obaga oriental del Montsant


Distància: 24 km.
Desnivell: 1000 m.
Dificultat: mitjana-alta, puntualment alta.
Durada total: 4:30
Punt de sortida: Ulldemolins.

El Montsant és un valor segur per a pedalar-hi; en pocs quilòmetres pots carregar el recorregut de m+ i de corriols de tots els calibres (el 60% de la ruta va per senders). 
Aquesta vegada sortim d'Ulldemolins i remuntem cap a la Roca Corbatera; primer per pista còmoda que més endavant es va tornant més exigent pels percentatges que hi ha just abans del cim, on ens caldrà caminar tot just 10'. 





Des del cim prenem el sender carener que recorre la part alta de la Serra Major; en aquesta ocasió els trams més exigents, correntment gairebé pedalables al 100%, ens toca caminar-los perquè el vent que hi bufa ens desequilibra en els punts més delicats. En contrapartida, el vent ha netejat l'ambient i ens ofereix unes bones panoràmiques de mar i muntanya, de Mediterrani i Pirineus, encara ben blancs.



No farem sencera la carena ja que, quan portem 5 km, ens orientem com si anéssim cap al Toll de l'Ou, on no arribarem perquè abans ens desviarem a la dreta per prendre un bonic corriol que empalma amb la pista que torna a pujar a Santa Maria de Montsant. El sender fins aquí és una regalada: assequible i amb tan sols 3 o 4 punts més difícils.





La pista tampoc no la seguirem fins a Santa Maria de Montsant perquè abans prendrem un sender que puja fins al Portell del Peret; es tracta d'un corriol pedalable en un 99% i que estalvia una bona volta i trams de peu a la zona de la Punta del Peret.



Un cop al Portell, no baixem directes, sinó que anem a l'oest per un bonic corriol bastant planer, amb alguns trams una mica exposats, que gairebé tota l'estona fem damunt la bici i que ens deixa al Pi de la Carbasseta. En aquest pas comença el descens final per l'obaga de la Roca del Llençol. Els primers 100 m- són dubtosament ciclables però la resta es deixen fer prou bé, malgrat que queden lluny de ser fàcils; en aquest sentit, ens sembla millor baixar pel sender del Portell del Peret perquè tot i que té una mica més discontinuïtat, en conjunt, es baixa més estona amb la bici sota el cul.



Des de Santa Magdalena tan sols ens queda seguir el GR fins a Ulldemolins en una combinada de pista i senders fàcils que culmina amb una breu remuntada final fins al poble.