Traductor

dijous, 24 d’agost de 2017

BTTsenderisme a l'entorn del Mont Blanc (II)


Etapa 2: Ref. La Peula - Col Grand Ferret - Courmayeur - Ref. Elisabetta Soldini - Col de la Seigne - Ref. Les Mottets.

Distància: 48 km.
Desnivell: 1800 m+/2000m-.
Dificultat: molt alta.
Durada total: 7 h.
Ciclabilitat de pujada: 80%.
Ciclabilitat de baixada: 98%.1) Ref. La Peula - Col Grand Ferret: són uns 500m+ de preciós sender que amb un bon nivell físic i tècnic es deu fer un 80-90% damunt la bici; nosaltres calculem que vam fer meitat i meitat. Igualment, quan toca caminar és molt còmode i no presenta cap dificultat.

2) Col Grand Ferret - Ref. Elena - aparacament Arnuva: des del coll es comença a perdre metres fent un primer flanqueig molt amable i ciclable però aviat es torna molt exigent tècnicament a causa del pendent, les corbes tancades i les "minibarreres" (de fusta o de pedra) per evitar l'erosió per l'aigua i cap al final torna a ser més assequible. Per tant, fins al Ref. Elena hi ha tres parts diferenciades: la primera i la tercera són les més pedalables, mentre que hi ha 150 m- al mig molt laboriosos. Del Ref. Elena fins a l'aparcament són 250m- de sender (evitables per pista més al N) amb trams també força exigents però el principal problema és que és un sender força estret i quan s'hi coincideix amb un senderista tots dos no passen.

3) Aparcament Arnuva - Courmayeur: tram exclusivament per asfalt; regalem 550 m- per pistes asfaltades o carreteres fins arribar a Courmayeur. Per tant, tram que permet avançar amb celeritat. Vistes a la dreta del Mont Blanc.

4) Courmayeur - Col de la Seigne: llarg tram bàsicament per pistes per guanyar 1300 m+ fins al Col de la Seigne. Fins a la cota 2250 és perfectament pedalable; la primera part és per asfalt i la segona, per pistes en general en bon estat, excepte un breu tram a l'entorn del Ref. Elisabetta Soldini. Tan la part prèvia a aquest refugi com la part posterior són dos plans espectaculars però que no permeten guanyar metres amb rapidesa. Tota aquesta pujada deixa a mà dreta un parell de glaceres del Mont Blanc bastant espectaculars. Els últims 250 m+, en canvi, es fan per un sender on bàsicament ens tocarà caminar amb la bici al costat fins a coronar el Col de la Seigne; com que el corriol de pujada és amable, aquest tram de BTTsenderisme no es fa llarg.

5) Col  de la Seigne - Ref. Les Mottets: el millor descens de tota la travessa. Són 600 m- de boníssim corriol, nets i ràpids que permeten gaudir al màxim de la bici i del paisatge (foto de portada) fins a les portes del refugi. 

Molt bona estada al Ref. Les Mottets. Habitacions petites però bons llits i en general equipament molt correcte. Menjar en quantitat i de qualitat. Molt bona relació qualitat preu (tenint en compte on som).