Traductor

dilluns, 7 d’agost de 2017

Ruta 14 Centre BTT Val d'AranDistància: 24 km.
Desnivell: 950 m.
Dificultat: mitjana, molt puntualment mitjana-alta.
Durada total: 4 h.
Punt de sortida: Vielha.

Petita joia de ruta a l'entorn de la boca nord del túnel de Vielha; curta i poc intensa, concentra tots els ingredients d'una bona ruta de BTT: paisatge, senders, pistes d'altura... Es tracta de la ruta 14 del Centre BTT dera Val d'Aran.
El recorregut surt de Vielha i puja a Casau primer per asfalt fins a superar Gausac i després per sender amb un final explosiu abans d'arribar al poble. A partir d'aquí puja suau per pista, amb molt bones vistes cap a la nord del Sarrahera, fins a la cota 1800 on iniciem el descens cap a la boca nord. 
Un preciós i divertit sender només esquitxat d'algun breu pas més difícil, sobretot al final, ens duen fina a la borda deth Sabatèr. Són 400m- que gaudim al màxim, primer per terreny obert i després per bosc.


Ara ens toca endinsar-nos una mica cap a la vall del riu Nere en un tram paisatgísticament preciós. Som en una zona ondulant on caldrà creuar el riu a gual. 


Una mica més de pujada, breu pas per la carretera i pel pudorós abocador, i comença el darrer sender del dia: 250m- bastant ràpids excepte algun punt més pedregós que ens deixa a 200m- de Vielha on arribarem còmodament per la pista cimentada.