Traductor

diumenge, 13 de febrer del 2011

Cap de la Serrera des de Ransol


Punt de sortida: pàrquing de Ransol (1.940m)
Desnivell: 800m
Dificultat: fàcil (S2)

Podríem dir que aquesta jornada d'esquí ha estat més aviat la neu qui ens ha suggerit el camí i el destí final. I és que el dèficit de neu existent al Pirineu, combinat amb el nostre modest nivell d'esquí, ens limita considerablement l'oferta. Així, un cop explorada l'eixuta sortida d'orientació sud, respecte a les previsions inicials (Pic de Ransol, Pic de la Pala d'en Jan), decidim apostar a cavall guanyador i ens encarem cap a l'oest, vers al prou concorregut Pic de la Serrera per la vall de Ransol.
Ens calcem els esquís uns 10 minuts després de l'aparcament i enfilem en lleuger ascens, inicialment paral.lels al riu Meners. Trobarem algun passatge un pèl delicat que superarem més o menys a prop del riu en funció de les condicions de la neu.

(Passant l'estretament del riu dels Meners; sembla més segur fer-lo per la part baixa -segons condicions, és clar-)

Guanyem desnivell superant diverses pales que, tot i ser bastant dretes, no són exposades. La neu, més aviat dura, ens convida a l'ús de les ganivetes, que no deixarem fins arribar a la collada de Meners. A aquesta cota, el coll i el llom que porta al Pic de la Serrera, es troba pràcticament pelat.
Nosaltres decidim plantar-nos al Cap de la Serrera (2.724m) i, des d'aquest indret, mirar de reüll i amb poques ganes, el cim de la Serrera  (que vam fer des de Sorteny el dia anterior, amb més neu i segurament millors condicions, ja que avui el dia és més fred).

(Al cap de la Serrera -a la collada Meners-, amb el Pic de la Serrera al fons; pala sud a l'esquerra)

A les 12h inciem el descens amb la neu força endurida per la presència de núvols alts que impedeixen la desitjada transformació en neu primavera. A diferència del dia anterior, la millor neu la trobem a les parts obagues: una barreja de neu pols i compactada de molt bon esquiar, que ens planteja si no hauria estat més encertat buscar una orientació nord. 

(La millor neu la trobem a les obagues del Pic de la Pala Alta)

TRACK GPS

3 comentaris:

zwingg ha dit...

Bones activitats! I més en les condicions que tenim. Sembla que comença a nevar una mica... Salut!

Jaume B ha dit...

Ens estem perseguint, diumenge passat al Coma del Forn, aquest al Sarrera.
Bones esquiades!

pass@muntanyes ha dit...

Hola,

realment ja és casualitat, ja... també pot ser que està sent una temporada de clàssics i la neu que tenim no dóna per gaire més. Si no anéssim tan "guarnits" potser ens reconeixeríem més sovint...

Que la deessa de les neus t'escolti Pep, perquè la cosa comença a estar molt justeta.

Bones esquiades!!

David