Traductor

divendres, 16 de desembre del 2011

Volta a la Serra de Prada passant per les collades d'Ares i de Pillat

Distància total: 50 km
Desnivell: 1500 m
Durada: 5h
Dificultat: mitjana (alta en el descens des de la Collada de Pillat).
Punt de sortida: poble d'Organyà
Més informació per visitar la comarca: Alt Urgell.

Des del centre del poble seguim uns 4 quilòmetres per la carretera principal C-14, direcció La Seu d'Urgell, i l'abandonem per prendre una pista a l'esquerra que puja amb ganes i per un terreny força acceptable. Durant els primers quilòmetres guanyem desnivell a base de llaçades; més endavant el pendent se suavitza. Malgrat ser un ascens previsiblement ràpid, nosaltres hi passarem més temps del desitjat (juga en contra nostre les poques hores de llum en ple desembre i el fred que fa el dia en qüestió, sobretot, estant parat). El motiu de l'aturada us l'expliquem a continuació:
- PUNXADA!!! (fins aquí cap novetat...)
- Ostres, ens hem deixat les càmeres de recanvi! (no és habitual, però sempre passa quan més ho necessites....)
- Eiiii, però portem pegats per arreglar la punxada!!! (s'ha dir que normalment portem tot el KIT SOS, que no se sap mai)
- Doncs a la feina. Apa, ens hi posem i ens adonem que la càmera que s'ha d'arreglar porta líquid  (amb tants canvis, punxades i sortides, ja no sabem qui porta què.....). Però no deien que les càmeres amb líquid eren incompatibles amb els pegats i no es podien arreglar???
- mmmmmm, provem-ho!
Primer intent (=primer pegat): amb menys de 10 metres la roda es queda sense aire.
Segon intent (=segon pegat): encara no hem començat a pedalar, la roda ja ha perdut aire, gggrrrrr.....
Tercer intent (= tercer pegat, tamany XXXL): si aquest no enganxa, ens toca desfer camí arrossegant la bici...(nooooo, avui no estava previst el carreteig!!!! )))
- EUREKA!! Ha funcionat!!! Però caldrà tenir-ho en compte per a properes ocasions....

en una de les aturades tècniques...

Després de l'incident seguim remuntant fins arribar al cim del Cogulló, que no vol dir la cota màxima de la jornada. Ens hi esplaiem una bona estona, aprofitant l'escalfor del sol i fotografiant la densa boira que planeja cap al sud alhora que intenta allargar els seus tentacles vers l'Alt Urgell.

imatges de la boira mostrant el seu afany d'envair territori


al cim del Cogulló

A continuació desfarem camí fins als Cóms, passem una cabana pastors i deixem a la dreta el camí de pujada. Poc després arribem a una bifurcació i prenem la pista de la dreta per tal d'iniciar un nou ascens, suau i sense complicacions fins gairebé la cota  1790m. Novament efecturarem un ràpid descens fins a la Collada de Pillat.

 al Coll de Pillat, on s'acaba la calma

Atenció, per enllaçar amb la pista que baixa cap a Cabó haurem d'arrossegar la bici uns minuts; seguirem un discret sender (Oest) fins topar amb una pista que no es fa visible fins gairebé ensopegar-hi.
Un cop som al camí del descens encara ens caldrà més atenció; la tensió està assegurada. Ens enfrontem a forts pendents (16% de mitjana) i terreny ultramegamaxi pedregós, sobretot durant la primera meitat del seu descens (bufff, els braços!!!).

durant el descens de la pista, minada de pedres

 més i més pedres..


 i més pedra!!!

La darrera part millora una mica però sense relaxar-nos. Al final veiem que, com ja ens havien advertit la gent d'Organyà, que és una pista privada però, a més, molt ben tancada i barrada que no deixa lloc a dubte... millor no posar-s'hi (per aquest motiu no hi ha track).
Finalitzat el dur descens seguim per bon camí fins al poble de Cabó i d'aquí, agafem l'asfalt, posem la cassola i 'a apretar' si no volem arribar sense llum.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

jejeje Ja us vam avisar que acabarieu una mica farts de pedres però bé, aquest cop com a mínim vau arribar de dia!!!

Bones Festes des d'Organyà!

pass@muntanyes ha dit...

hola,

quanta raó teniu... i malgrat tot el que més ens va sorprendre era el simple fet de pensar que un 4x4 pugui pujar per aquella pista, no apta per a persones cardíaques.
Oh! i això d'arribar de dia perquè vam agafar l'asfalt que si no...

Bones festes i bon any!!!