Traductor

dimecres, 4 de gener del 2012

Volta a la Sierra del Chaparral



Distància total: 31 km
Desnivell: 1.275m
Durada en moviment: 4.5 h
Dificultat: mitjana, puntualment alta.

Accés: des de Granada anem direcció Almuñecar per la carretera de muntanya A-4050 fins arribar  al restaurant Venta de los Prados, al punt quilomètric 27, on deixarem el cotxe i iniciarem la nostra sessió de beterera.

Som aproximadament a la cota 1200m i comencem pedalant per carretera, seguint l'A-4050 direcció Almansor durant gairebé 4 quilòmetres i pràcticament tot en descens. Abandonem l'asfalt i prenem una pista a la dreta que seguirà en descens cap al fons del barranc de la Cueva Funes fins deixar-nos a la cota 900m. L'estat del terreny és molt descompost i parcialment amb pendents molt elevats, tant la primera part de descens com la posterior remuntada necessària per sortir del fons de la vall.


Ens trobem en un indret molt sec, escàs en vegetació i  sembla que fàcilment erosionable; aquestes característiques ens dificultaran molt sovint la progressió i ens obligaran a baixar de la bici i arrossegar-la més del desitjat i previst. Aproximadament a la cota 1200m trobem una bifurcació de camins. Nosaltres seguim remuntant ara per pista en molt bon estat i en tendència sud fins arribar a la cota 1.455m on iniciarem un nou descens cap al río Verde.


Ara l'entorn paisatgístic canvia; la vegetació i l'aigua, fins ara molt escasses, comencen a ser-hi més present; les pinedes apareixen i el xiuxiueig de l'aigua ens fan companyia. Entre pujades i baixades, sempre per bones pistes, arribem al Pico de Lopera, de 1.485m; un agraït mirador que ens recompensarà el nostre esforç.


Ara sí, ens queda un darrer descens itinerari senyalitzat, per pista reconvertida en sender, de molt bon fer, fins retrobar-nos amb la carretera que em agafat inicialment. Ara desfem uns metres per asfalt fins arribar al cotxe.