Traductor

diumenge, 12 de febrer del 2012

Algerri - Serra de la Guineu - Los Picons - ermites de St. Salvador i Cèrvoles

 (corriol de baixada per la cara N de la Serra de la Guineu)

Distància: 38 km.
Desnivell: 1100m.
Dificultat: mitjana.
Temps: 4 h.
Més informació per visitar la comarca: Noguera.

(el rellotge del cotxe quan arribem a Algerri)

Semblava que aquest cap de setmana podia ser el de la inauguració de la temporada d'esquí de muntanya però tampoc... doncs res, a tornar a pedalar per la Noguera que tantes alegries ens dóna. Encara som en plena onada de fred siberià i quan arribem a un quart de nou a l'aparcament del PEIN de la Serra Llarga, al nord d'Algerri el termòmetre del cotxe marca 12 sota zero.

(imatge del Montsec i del Pirineu des de la zona dels Picons)

El fred apreta de valent tot i que aviat el solet ens permet treure alguna capa de roba i remuntar còmodament cap a la Serra de la Guineu, sempre per pista en bon estat (com que anem de "xarrera" ens saltem la cruïlla que hi puja més directe). Per creuar la Serra de la Guineu cal remuntar 2 km per corriol fàcil, amb algun esglaó més exigent, i després baixar direcció N per un km i mig de corriol amb trams bastant tècnics per la molta pedra que  hi ha en la primera meitat. 

 (descendint per la cara N de la Serra de la Guineu)

Arribats a baix tornem a remuntar per la Vall dels Baulons, uns 6 kms al 9,3% de desnivell però per pista molt bona. 

 (l'obaga de Baulons ben guarnida d'hivern)

Gairebé a tocar dels Picons i del Montessor iniciem el descens cap a l'ermita de St. Salvador per un km i mig de corriol fàcil que baixa a tocar del barranc homònim. 

 (corriol d'arribada l'ermita de St. Salvador)

A l'ermita continuem el descens per pista còmoda fins a l'ermita de Cèrvoles on arribem per una breu però intensa pujada. Des d'aquí baixem pel Barranc de la font de Sisquella per una pista mig reconvertida a sender amb molt pedra solta; és un altre quilòmetre i mig de sender. A la cota 600 ja enllacem amb la pista que ens retornarà molt ràpidament fins al cotxe.

2 comentaris:

roadbooker ha dit...

Si Camarasa la recordarem pel descens al congost, y Montalegre pels corriols, en aquesta ocasió les vistes dels Pirineus nevats, de Prades y de la Plana de Lleida pedalant sobre les restes de neu seran dificils d'oblidar.
Una altra triomfada David.
Gràcies una vegada!
I encara ens queda Castello de Farfanya, Baldellou, Rúbies... Bufff, quanta roba per tan poc sabó...

pass@muntanyes ha dit...

... però hi ha més dies que "llangonisses" ;-)