Traductor

dilluns, 25 de juny del 2012

Crònica d'un fracàs previst

Sovint hi ha corriols sobre els quals ens demanem la seva possible ciclabilitat. El descens des de la cambra d'aigües fins a Capdella (o Cabdella) per l'itinerari dels Camins Vius (creiem) era un d'aquests interrogants que teníem plantejats. La branca Pass@muntanyes (m) ho va intentar aquest diumenge. 
Per fer-ho cal ascendir per la pista del coll del Triador des d'on es va a buscar l'inici al costat d'un edifici.
Des d'aquest edifici i fins a la cambra d'aigües hi ha 250 m de desnivell pel llom molt poc ciclables a causa, sobretot, de la nombrosa pedra grossa, però també per la presència de cables rovellats de les antigues instal·lacions i tot plegat sense camí definit, malgrat que hi ha nombroses marques grogues. 


A la cambra d'aigües planeja una retirada a temps ja que l'entrada de la següent secció del corriol no està gens marcada... però sembla que s'endinsa cap al bosc la qual cosa significa, normalment, poca pedra i bons senders; efectivament, malgrat l'entrada, els següents 200 m de desnivell són per un corriol molt ciclable ple d'estètiques llaçades. 


Amb tot, l'alegria dura molt poc ja que passats els 200 m se surt del bosc i cal passar un tram d'uns 100 m amb uns desnivells impossibles i molt exposats superats els quals, i ja fins a Capdella, alternen parts majoritàriament fàcils però amb molt poca continuïtat damunt de la BTT i, a més, sort del GPS perquè les marques del PR són escasses i el sender cal imaginar-se'l.


P.S. no cal dir que les fotografies només mostren una part de l'experiència viscuda durant el descens; la bellesa cromàtica de l'indret és un fidel reflex del que vam trobar gràcies a aquesta primavera tan plujosa.

Més informació per visitar la comarca: Pallars Jussà