Traductor

diumenge, 23 d’abril del 2017

Al pic Mir pels tubs de Paderna



Distància: 16 km.
Desnivell: 1450 m.
Dificultat tècnica: MEA, S2-S3. Bàsicament S2 però els tubs són S3; la grimpada final fins al cim és curta però exposada que amb calçat d'estiu deu ser un I+ però amb botes d'esquí és II.
Durada total: 6 h.
Punt de sortida: pàrquing de Llanos del Hospital.

Sortim des de l'aparcament de Llanos (1750 m) i a la cota 1800 ja podem calçar els esquís; remuntem pels tubs, deixem a l'esquerra la N del Tuc de Paderna (amb l'allau que va baixar ara fa pocs dies) i ens encaminem com si anéssim cap al Pic d'Alba però ben aviat ens desviem a l'esquerra per encarar-nos cap al coll d'Alba en una successió de pales bàsicament suaus que ens deixen a la cota 3000 als peus de la canal del citat coll. 

Mirant cap al Port de la Picada


El coll d'Alba al fons amb la canaleta d'accés

Canvi de material i amb grampons i piolet pugem al coll i de seguida flanquegem a l'esquerra per guanyar un collet que hi ha entre el Saió i el Mir. Fins aquí cap complicació però els darrers 20m+ es posen delicats; traiem grampons per grimpar més còmodament. En primer lloc perdem uns poquets metres per flanquejar pel vessant solell fins que ens situem als peus d'una breu xemeneia que ens deixarà als darrers 50 m, probablement els més delicats ja que tenen una timba bastant impressionant cap a la banda N. Amb compte assolim el cim i desfem camí per recuperar els esquís. 

Al cim

Cresta; davant, el Saió i darrere, el Cordier

Cresta final

Baixant la canal del coll d'Alba

Iniciem el descens una mica tard, ja són quarts de tres, i temerosos de trobar la neu massa passada. Però per sorpresa nostra la neu ha aguantat en mode primavera digna fins a aquelles hores i, encara més sorprenent, des de dalt fins a baix, per la qual cosa podem gaudir de tots i cadascun dels -1200m, fins que a la cota 1800 ja pleguem les fustes i tornem caminant; mentre fem aquest darrer tram a peu veiem que hi ha una sèrie de cotxes aparcats en una clariana a l'entrada de l'hotel que tenien un bonic paperet que els indicava que havien de passar per caixa perquè havien aparcat en un lloc prohibit.

Pic de Paderna


Tub superior de Paderna

2 comentaris:

Roger ha dit...

Quina bona esquiada amb neu primavera de dalt a baix. Bona xalada i amb l'ambient final fent la grimpada...
M'agrada tant aquesta neu com el powder. Tant ràpida i fàcil d'esquiar.
Molt bona!!!

pass@muntanyes ha dit...

Gran temporada de neus bones!!!! Pols, primaveres,... crec que no haurem fet més 100 m- per neu dolenta aquest any... Tot i que, millor no dir-ho gaire fort que encara en rapinyarem alguna més, a veure si entomarem llavors...
Gràcies, Roger!