Traductor

dijous, 20 de setembre del 2012

Circular a la Cascada d'Ars



Distància: 20km
Desnivell: 1000m
Dificultat: fàcil
Durada: 5 hores
Punt de Sortida: Aulus les Bains

Des d'Aulus seguim la carretera fins a la sortida del poble, direcció el Coll de la Trappe, i ben aviat l'abandonem per ascendir per un sender que indica vall de Fouillet. Aquest sender és breu i torna a enllaçar més amunt amb la carretera, que caldrà creuar. A partir d'aqui abandonem asfalt, i vehicles motoritzats i ens endinsem pels agraïts boscos de Fouillet, tot remuntant paral.lels al riu del mateix nom.


Quan arribem a una bifurcació on indica Cascade de Fouillet, nosaltres ens desviem a les l'esquerra per remuntar fins al Plateau de Souliau, a 1.280m, on novament trobem una bifurcació de senders; a l'esquerra retornaríem al poble d'Aulus; a la dreta, per on continuem, puja cap a l'estany de Guzet. Superat el llac el sender s'orienta clarament cap a l'est, i amb continus puja i baixa flanquejem les parets que queden a la nostra dreta fins arribar a una petita esplanada on creuarem el riu Ars. Encara ens queda una petita remuntada però ben aviat iniciarem el descens pel camí que baixa paral.lel al riu i que, en diferents indrets, ens ofereix nous plans de l'espectacular cascada d'Ars.


A la cota 1060 creuem el Pont d'Artigou i enllacem amb un pista que seguirem durant uns metres però que ben aviat abandonarem per continuar descendint per un sender, tot seguint traces de GR. A les proximitats del poble creuarem el riu Garbet, riu principal de la vall i en poc minuts som al poble. Aquesta ruta, segurament per la rellevància de la cascada és força concorreguda; en especial, el trajecte del poble a la cascada, i en sentit invers al nostre recorregut.