Traductor

dilluns, 22 d’abril del 2013

Al Raspes Roies, via Manyanet



Dia: 21 d'abril de 2013
Distància: 12,5 km.
Desnivell: 1000m.
Dificultat: ME, S2.
Durada total: 5 h.
Punt de sortida: aparcament pistes d'esquí de Boí Taüll.

Esquiada plaent i còmoda que va a buscar la tranquil·litat de la Vall de Manyanet i els girs còmodes de la neu primavera per les pistes de l'estació. Ideal per a dies amb horari ajustats i quan l'estació està tancada.
Pel que fa al recorregut, poques coses a dir; pugem fins al Coll de Raspes Roies seguint les pistes de l'estació. Un cop al coll baixem, per una bona neu, incipientment transformada gràcies a l'orientació est, cap a la Vall de Manyanet, un reducte de tranquil·litat voltada per interessants cims al costat de Filià.



A partir de la cota 2250 anem flanquejant la Serra de la Tea per entrar als Tarters Rois que remuntem suaument fins a la Passada de Moror, excepte els darrers 50 m que són més pendents.
Des de la Passada ens dirigim a l'evident Raspes Roies per la carena, amb algun tram ja sense neu que ens obliga a descalçar-nos transitòriament els esquís.


La idea és baixar per les pistes de Collbirrós però la seva orientació N-O fa que la neu encara estigui sense transformar per la qual cosa decidim descendir còmodament per les pistes que hem pujat amb una neu encara força endurida a causa de la seva orientació oest.