Traductor

dilluns, 22 d’abril de 2013

Al Raspes Roies, via ManyanetDia: 21 d'abril de 2013
Distància: 12,5 km.
Desnivell: 1000m.
Dificultat: ME, S2.
Durada total: 5 h.
Punt de sortida: aparcament pistes d'esquí de Boí Taüll.

Esquiada plaent i còmoda que va a buscar la tranquil·litat de la Vall de Manyanet i els girs còmodes de la neu primavera per les pistes de l'estació. Ideal per a dies amb horari ajustats i quan l'estació està tancada.
Pel que fa al recorregut, poques coses a dir; pugem fins al Coll de Raspes Roies seguint les pistes de l'estació. Un cop al coll baixem, per una bona neu, incipientment transformada gràcies a l'orientació est, cap a la Vall de Manyanet, un reducte de tranquil·litat voltada per interessants cims al costat de Filià.A partir de la cota 2250 anem flanquejant la Serra de la Tea per entrar als Tarters Rois que remuntem suaument fins a la Passada de Moror, excepte els darrers 50 m que són més pendents.
Des de la Passada ens dirigim a l'evident Raspes Roies per la carena, amb algun tram ja sense neu que ens obliga a descalçar-nos transitòriament els esquís.


La idea és baixar per les pistes de Collbirrós però la seva orientació N-O fa que la neu encara estigui sense transformar per la qual cosa decidim descendir còmodament per les pistes que hem pujat amb una neu encara força endurida a causa de la seva orientació oest.