Traductor

diumenge, 16 d’abril del 2017

Salvant el matí a l'Aiguillette


Distància: 6 km.
Desnivell: 700 m.
Dificultat: BE, S3; tot el recorregut no passa de S2 però els darrers 200 m+ es posen als 30º, pam amunt pam avall.
Durada total: 2:30 h.
Punt de sortida: boca nord del túnel de Bielsa (1800 m).

Anem a la boca nord del túnel de Bielsa per fer una matinal ràpida al Bataillence però, sorpresa, ens trobem un cartell de l'ajuntament d'Aranhoet a l'entrada del recorregut on diu que està prohibit posar-s'hi perquè les condicions no són les bones. 


Doncs res, canvi de plans ràpid i anem a l'altre costat de carretera per salvar el matí... ens plantegem de fer una volteta baixant pel Puerto Viejo i retornant per l'Horquette des Aiguillettes però com que està orientada a sud, ja no té neu. Ho deixarem en un Aiguillette.
Així remuntem els primers 400 m+ per suaus pales que ens deixen als peus de la pala nord; en comptes de pujar pel coll, com altres vegades, tirem la directa per la pala nord (200 m+ a uns 30º). 

Part inicial

Horquette des Aiguillettes, darrere



Pala N final

Sortim a 50 m del cim i seguim el llom pelat a peu per unes pissarres que fan de mal caminar, especialment de baixada perquè patinen. Aquest llom final no té cap complicació especial per cal anar-hi viu perquè en determinats punts té una bona timba a banda i banda; segons les condicions pot ser delicat tot i que aquesta vegada està net i es fa bé.

Llom final; a baix el coll
Pic del Puerto Viejo

Circ de Troumouse

Recuperem esquís i comencem a baixar, inicialment per una neu encara dura però a mesura que anem perdent metres cada cop es posa més cremeta i retornem a l'aparcament fent girs a plaer pels pendents més que suaus que ens permeten arribar amb esquís als peus a un minut del cotxe.

Part alta de la pala N
Pendents suaus fins a l'aparcament

2 comentaris:

Roger ha dit...

Espero que aquesta sortida només sigui l'aperitiu de setmana santa. Bon començament per no fer tant feixuc el viatge. Ja estaré atent a les piulades.
Salut

pass@muntanyes ha dit...

Va ser la cirereta de l'últim dia per repartir el viatge... hem fet bastanta bondat :-)
David