Traductor

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Tortura trencames al voltant de Benavarri

Distància: 50 km.
Desnivell: 1300 m.
Dificultat: alta
Ciclabilitat: 99.5%


Refregit de les curses que s'organitza a Benavarri a la primavera  i que es caracteritza pels constants puja i baixa del recorregut. Nosaltres, com que venim del sud, sortim de Purroi de la Solana i així ens estalviem algun km amb el cotxe.

Des de Purroi de la Solana sortim per un camí paral·lel a la carretera fins que poc després la creuem (amb molt de compte perquè és una recta on els cotxes corren molt) i comencem a pujar cap a Pilzà, primer per pista però després per carretera molt secundària. 


Passat Pilzà fem un bonic sender que ens duu fins a Calladrons on planegem durant uns quants kms abans de prendre el GR18 que ens porta fins a Tolba, primer per pista i després per entrentigut corriol, amb alguns passos poc ciclables.


Des de Tolba començar a pujar cap a la Mellera (1117 m) per una pista plena de còdols que més d'una vegada ens obliga a posar peu a terra a causa de les patinades. Des de la cota màxima baixem primer per pista però posteriorment per breu corriol (amb algun breu pas no ciclable) fins enllaçar amb la pista que arriba a Benavarri. 


Des d'aquesta localitat ens queden remuntar 200 m de desnivell per pista, a trams exigent, fins que a la cota 950 fem el darrer descens, gairebé tot per asfalt, fins a Purroi de la Solana.