Traductor

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Travessa en BTT: de Puigcerdà a Ribes de Freser



Distància: 50km
Desnivell: 1.550m
Dificultat: moderat
Durada: 5h

Punt de sortida de l'estació de tren Puigcerdà i seguim per asfalt cap a Age i Palau de Cerdanya. Creuat el riu Llavanera abandonem el quitrà i iniciarem la pujada per pista en molt bon estat direcció al Roc de Quer. Poc abans d'arribar a la cota 1.900 enllacem amb una pista asfaltada.


Passem pel costat del Refugi la Jaça de les Corones i seguim remuntant suaument fins arribar al Cim de la Coma Morera (2.213m) , on s'acaba l'asfalt i on trobem una zona d'aparcament, límit permès als vehicles motoritzats. Nosaltres tombem a l'est, pedalant per una camí que ressegueix tot el llom de la serra. Tot i que el mapa de la zona ens indica que hem de creuar el Pla de les Salines i el Pla de Gorrablanc fins arribar al Pas dels Lladres (2.531m), la realitat ens confirma que caldrà superar 300m de desnivell fins arribar a la cota màxima prevista per aquesta jornada i el terreny, descompost en alguns trams, no ens ho deixarà còmode.


Quan som al coll de Queralbs o Pas dels Lladres, canviem de vessant i iniciem el recomanat descens pel corriol de la Serra de Vaquerissa. Un descens fàcil i ràpid fins a la cota 1940 on reprenem pista i seguim baixant fins arribar a l'asfalt, al collet de les Barraques.


Seguirem durant uns 3 quilòmetres per bon ferm i, a continuació, l'abandonem per prendre un camí a la dreta, que baixa molt suaument i ens durà fins a Vilamanya. D'aquí arribem a la carretera GIV-5217 que ens durà sense complicacions a Ribes de Freser, on esperarem el tren de retorn a Puigcerdà.