Traductor

dilluns, 6 d’agost del 2012

Circular al Sarrat dera Pica



Distància: 13km
Desnivell: 1200m
Durada: 5.30h
Dificultat: baixa

Des de l'Hospitau de Banhères iniciem la volta al Sarrat dera Pica, una bonica i costeruda circular que ens permetrà conèixer l'aparent inexpugnable Vallée de la Frèche. Malgrat els forts desnivells, remuntem pel concorregut sender que, a base d'innombrables llaçades, 


guanya desnivell fins al Refugi de Benás on podrem fer una pausa i recuperar forces al costat de les tranquil.les aigües dels llacs del port. 


D'aquí tenim una nova remuntada, ara més breu, fins al Port de Benás, 2445m, on se'ns obre una àmplia panoràmica a les geleres, cada com més encongides, de la Maladeta i l'Aneto. 



Seguirem amb un lleuger descens i una suau remuntada, tot flanquejant la cara sud del Pic de la Mina i del Pessó, fins arribar al també transitat Pòrt dera Picada, amb les mateixes perspectives que l'anterior port i donant-nos accés a territori aranès. Seguim per terreny conegut en anteriors visites fins al Pas dera Escaleta i, a partir d'aquí, descendim solitàriament i directament cap als llacs de la Frèche i pel serpentejant i gairebé vertiginós corriol que baixa paral.lel al rierol del Pessó. 



A les proximitats de la Cabane de la Frèche el camí se suavitza i entrem en el frondós bosc que ens retorna al punt d'inici. Tot plegat una sorprenent circular per aquestes encaixonades valls que ens dóna idees per a futurs projectes 'deshonestos' sobre dues rodes.