Traductor

dijous, 30 d’agost del 2012

Mala Cara, Larraca i un corriol rèptil


(Candanchú vist des de l'inici del descens)

Distància: 18 km.
Desnivell: 950 m (200 a peu).
Dificultat: alta.
Exposició: alta.
Durada: 4h.
Punt de sortida: Candanchú.

Candanchú - Port de Somport - Astún - Pico Mala Cara - Larraca - Rocas Rojas - Candanchú

Des de Candanchú remuntem sempre per asfalt fins arribar a l'estació d'Astún on prenem una pista que puja còmodament pel mig dels ferros de l'estació i de les ovelles que ara hi pasturen. 


(Pedalant per les pistes d'Astun)

Cap a la cota 1950 ens desviem a l'esquerra direcció un coll on acaba un telecadira; en aquest punt deixem les bicis i acabem de remuntar els 200 m de desnivell que ens separa del cim Mala Cara al qual arribarem per un llom que de vegades s'estreny força. 

(El Mieidia d'Aussau i el cim de Mala Cara)

(al llom, tornant del cim)

Des del cim tenim davant la cara S del Mieidia d'Aussau. Recuperades les btts reprenem la direcció cap al cim de Larraca el qual assolirem amb unes darreres rampes més exigents. 
Ara ja encarem el descens amb un primer tram força indefinit però de marcadíssim desnivell... cul enrere i avall; passats uns 100 m de desnivell el sender tomba a l'esquerra al mateix temps que es fa més evident. 

(inici del descens, al 30%)

Aquest corriol baixa uns 650 m de desnivell serpentejant per terreny net però amb uns revolts molt tancats que demanen tècnica si no es vol anar posant el peu a terra. El sender no dóna treva perquè, a més, té alguns passos força exposats, però malgrat aquesta exigència es gaudeix des de dalt fins a baix.

(part superior del corriol, amb l'estació de Canfranc al fons)

(arribant a Candanchú)