Traductor

dilluns, 23 d’agost del 2010

Breizh i escapada a la Normandie


Morbihan

Ruta en btt pels menhirs de Karnag:  itinerari senzill i ràpid, d'uns 16 quilòmetres, preferentment per corriols boscosos i plans que volta per la zona dels 4000 menhirs i que visita algun dolmen. Aquest recorregut està pensat per fer-ho a peu i recórrer els diferents alignements tot combinant itineraris senyalitzats. Si es vol fer en bici es recomana fer-ho a la tarda-vespre, quan l'afluència de turistes és pràcticanent inexistent.



Ruta en btt: Karnag - Punta Quiberon: circuit que transita per un carrilbici que ens permet arribar fins a la punta tot seguint camins en bon estat i gairebé plans. Un cop superat l’estretament de la península, continuem  el trajecte resseguint la costa oest, on el terreny és més rocós, fins arribar a la punta Quiberon. La tornada la farem seguint el vessant est, vorejant la zona de platja del golf de Morbihan.



Visites recomanades:

Vannes. poble emmurallat, amb un casc antic on encara es conserva algunes de les cases de fusta, característiques d'aquest país.



Finisterre

Excursió a peu Punta Ras – Punta Van: sortim del pàrquing de la punta Van (gratuit) i seguim el GR-34 que voreja la costa fins arribar a la Punta Raz. Aquest sender està interdit aux vélos. Pel retorn busquem un camí més directe que segueix per l'interior i que ens permet tornar al punt d'inici en  només una hora.



Parc Natural Regional d'Armorique. Per tal de conéixer aquest gran espai natural us podeu adreçar a les diferents oficines de turisme de la zona on trobareu, a més de randonnées à pied, publicacions dels diversos espais VTT. Des de Presqu'île de Crozon, passant per Ménez-Hom i continuant pels Monts d'Arrée, existeix una sèrie d'itineraris senyalitzats per a poder gaudir-los ja sigui a peu, a cavall o en bici.





Visites recomanades:

Pont-Aven



Château Taureau, edificat en una petitíssima illa situada a la Baia de Morlaix.



Côtes d'Armor

Rutes 1 i 3 del centre Btt d’Arguenon-Hunaudaye: sortida des de l petit poble de Jugon-les-Lacs.  Comencem pel circuit número 1 "Argueron-Lorgeril", de 9 kms, que voreja una part del llac d’Arguenon, amb un primer tram de dos kms molt difícil però amb la resta molt fàcil. Un cop retornats a Jugon enllacem amb el circuit  3 "Tour du Lac", un bucle amb molt bon criteri que transita pels corriols de la part sud del mateix llac.



Excursió a peu seguint el sentier des douaniers. Aquest sender surt del port de Plouamanac’h fins arribar a la platja de Trestraou de Perros-Guirec. Itinerari coster que forma part del quilomètric GR-34 i que es caracteritza per les roques granítiques que voregen aquesta part de la costa.





Ruta 6 "Plenée-Jugon" del centre Btt d’Arguenon-Hunaudaye: sortida complicada des del bourg de Plenée-Jugon a causa de la manca de senyalització de l’itinerari. Després d’una hora de búsqueda, trobem marques del centre btt i iniciem la pedalada de 30 km amb 500m de desnivell. El trajecte transcorre bàsicament per zona de conreu, per pistes amb molt bon estat i pràcticament sense xafar sender ni creuar cap bosc del territori.



Visites recomanades:

Dinan, amb menció especial per aquest preciós poble medieval.



Fort la Latte i Cap Fréhel. Impressionant fort construit en una de les tantes puntes que defineix la costa bretona. A prop tenim el cap Fréhel, amb bones panòramiques.



Ille-et-Vilaine


Ruta 3 Espace VTT de la Baie du  Mont-St-Michel: itinerari de 32 kms que comença a St. Boladre amb una primera part poc interessant, excepte la sortida pel GR, i que guanya molt a partir de Roz-sur-Couesnon i fins a St. Broladre  ja que es fa preferentment per corriols.



Visites recomanades:

Le Mont Mikel: Per tal d'evitar al màxim les aglomeracions es recomana visitar-ho a partir del vespre.



Intra-muros de Saint Malo: per gaudir més del trajecte emmurallat i els carrerons d'aquesta ciutat també aconsellem visitar-la a partir del vespre.



Rennes. Especialment  el cas antic d'aquesta ciutat on es manté molts edificis típics de la bretanya.



Fougères i Vitré. petites poblacions emmurallades.



Normandie


Le cap de la Hague. Considerada una de les zones amb més fortes corrents marítimes. Poc turístic, molt tranquil, potser pel cementiri nuclear que s'hi ha construit a pocs quilòmetres i una central nuclear situada més al sud, a ben poca distància...




Le Nez de Jobourg. Segons diuen en aquesta zona costera hi ha els penya-segats més alts del continent europeu. El sender que recorre part del litoral normand és el  GR-223.



Point du Hoc i platges del dia D. Visita imprescindible per conéixer sobre el terreny una mica d'història sobre el desembarcament dels aliats del dia 6 de juny de 1944.



Arromanches-les-Bains. A la badia d'aquesta petita població es va construir un  impressionant port artificial  per poder facilitar el desembarcament. Encara avui en dia queden vestigis d'aquesta espectacular construcció, on algunes de les peces han estat arrossegades per la mar i han quedat anclades a la mateixa platja.