Traductor

dissabte, 28 d’agost del 2010

Cim de Lustou



Accés: Vall de Rioumajou
Desnivell: 1.700m
Durada: 6h
Cartografia IGN:  Néouvielle  1:25.000

Sortim de l'aparcament situat a la cota 1.380m on també hi ha zona d'acampada lliure i àrea de pique-nique. Creuem el riu i seguim durant un quilòmetre la pista que puja paral.lela al rierol de Péguère. Abans de creuar un pont, nosaltres abandonem la pista i seguim per un sender que ens portarà fins al barranc de la Piarre. Un cop superat, el corriol continua pujant suaument i per zona boscosa fins gairebé la cota 1.800m.


A partir d'aquest punt, el pendent s'accentua i guanyem ràpidament desnivell. A l'alçada 1.950m superem una cabana de pastors i seguim avançant per sender evident i pendents marcats fins a la base del Pic Lustou.


En el nostre cas, i sense disposar d'informació sobre la millor opció d'accedir al cim, decidim erròniament fer una circular i pujar per l'aresta sud i, un cop al cim, fer el descens per l'aresta nord-oest però, efectivament, quan som a 100m del punt més alt, ens trobem enmig d'una bretxa i amb un terreny tant descompost que ens fa desdir de la nostra decisió. Així doncs, defem cresta i perdem 300 m de desnivell, per encaminar-nos cap a l'aresta nord-oest i fer cim per l'itinerari més fàcil. En total seran 2.100m de desnivell acumulats que deixaran empremta durant uns dies....


Cal dir que l'itinerari normal d'ascenció passa pel col de Lustou per anar a buscar la cresta però creiem que la via més directa és aproximar-se fins a la base de les parets i guanyar ràpidament desnivell pel sender que  creua la tartera i enllaça més directament amb la cresta final que porta al cim.