Traductor

diumenge, 29 d’agost del 2010

Estaragne i Campbieil

Punt de sortida: des de la carretera direcció Lac de Cap de Long. A la cota 2079m trobem un petit aparcament on podem deixar el cotxe i que queda just a l'entrada de la vall d'Estargne.
Desnivell: 1.200m
Durada: 5h
Cartografia IGN:  Néouvielle  1:25.000

Sortim de la cota 2.079m i ens endinsem cap a la vall d'Estaragne tot seguint un sender que inicialment puja suaument però que a poc a poc els pendents seran més pronunciats, fet que ens farà guanyar desnivell ràpidament.



Poc després d'emprendre la darrera pala que porta al coll d'Estaragne, nosaltres abandonem la traça principal que puja per la tartera i anem a l'esquerra, direcció sud, per remuntar per unes repises que ens portaran més directament al cim d'Estaragne.


Des d'aquest pic perdrem uns 50 m. de desnivell per encarar-nos cap al Campbiel, tot superant una llosa final  que en cas de pluja pot resultat delicada.


Pel retorn desfarem camí fins a la cota 2.920m, ben a prop de l'Estaragne però sense fer la remuntada que anteriorment hem hagut de baixar. Nosaltres continuarem direcció al coll sense perdre alçada i, a partir d'aquí, baixar per la tartera i enllaçar amb l'itinerari de pujada per la vall d'Estaragne.