Traductor

divendres, 13 d’agost del 2010

Senderisme: Cim de Sancy per la Vall de Chaudefour

Parc Natural dels Volcans d'Alvèrnia (Massif Central, Auvergne)

Distància: 15 kms.
Desnivell: 950 mts.
Dificultat: baixa.
Punt de sortida: pàrquing de Chambon des Neiges



Probablement és la millor manera d’assolir el cim més alt del Massís Central: el Sancy, ja que evita tant com es pot la presència de les diferents instal·lacions de les pistes d’esquí i les grans aglomeracions que genera el funcionament dels telecadires. És una ruta senzilla però no per això mancada d’atratius.

Sortida des del pàrquing de Chambon des Neiges just davant de l’alberg de muntanya on prenem direcció La Vallée de Chaudefour. Poc després de superar l’alberg trobem una bifurcació i anem a l’esquerra seguint marques verdes (per la dreta és per on tornarem). Aquest primer tram de 3,5 kms es fa bàsicament per corriol en puja-baixa constant. Passats 3,5 kms arribem a una pista i la prenem a la dreta per entrar a la vall de Chaufedour.


Posteriorment trobem una cruïlla de camins i anem a l’esquerra direcció “Le Sentier Rondaire”. Poc després de creuar el pont trobarem una altra cruïlla i la prendrem a l’esquerra (a la dreta aniríem a la cascada de la “Biche”); ara entrem en zona boscosa de marcat desnivell. Quan sortim al llom veiem les pistes d’esquí de SuperBesse i quan arribem al capdamunt deixem a l’esquerra el Puy de la Perdrix i seguim direcció al Puy de Sancy. A continuació deixarem a la dreta el Puy de Ferrand i seguirem mantenint l’alçada fins arribar al coll de la Cabane on un dret corriol pel llom est del Sancy ens menarà al cim.


Des del cim cal desfer fins al mateix coll i prendre direcció NE cap a la vall de Chaufedour, tot allunyant-nos de les instal·lacions de les pistes d’esquí; tornem a ser en un tram de puja-baixa especialment per superar el Puy de Cacadogne. El puja-baixa s’acaba al Puy des Crebasses on encarem el descens final pel llom en tendència E-NE seguint les marques grogues i verdes del PR; i sobretot fent cas de les indicacions que seguim pel corriol marcat ja que és una zona de recuperació de la vegetació.