Traductor

dijous, 12 d’agost del 2010

BTT: Ruta Murol – Puy Baladou – Pessade – Mareuge – le Vernet Ste. Marguerite – Murol

Parc Natural dels Volcans d'Alvèrnia (Massif Central, Auvergne)
Distància: 35,5 kms.
Desnivell: 1000 mts.
Dificultat tècnica: baixa, puntualment mitjana.
Punt de sortida: Murol

Itinerari amb dues parts molt diferenciades: fins al cim del Baladou els recorregut té les parts més tècniques i troba l’ambient més de muntanya. A partir de Pessade el recorregut transcorre bàsicament per zona agrícola. L’itinerari es pot plantejar a l’inrevés amb el mapa del Massís du Sancy de l’IGN, Chamina i Massif Central on figuren tots els PRs de la zona; a més als camins trobarem nombroses indicacions que ens permetran fer-ho sense dificultat; és una bona opció per si voleu fer les parts més tècniques (poques i breus) en baixada (entre el cim de Baladou i Perol) i si us voleu estalviar el puja-baixa final. Si per contra preferiu enllestir la majoria del desnivell al principi seguiu aquest redactat:



Sortim des del pàrquing de l’oficina de turisme direcció St-Nectaire le Bas per la D996; encara dins al poble tombem a l’esquerra per pujar pel carrer del “Chateau”. Quan som al pàrquing del castell, just davant dels lavabos, anem a l’esquerra direcció les Fougères. Al pk 1,6 seguim recte direcció Chadeyre i quan hi som anem a l’esquerra cap a les Fuges. Arribem a la carretera la creuem amb cura i prenem el camí de davant que puja fort. Al pk 2,6 seguim recte, dos cops consecutius, fent cas de la marca del centre BTT. Al pk 3,1 mantenim direcció cap a Croix du Mortier i un cop hi arribem anem a la dreta en baixada direcció le Pont.



Entrem a Beaune-le-Froid i just davant de la font anem a l’esquerra direcció al coll de la Croix Morand (9,5 kms amb marques grogues) fins arribar al Puy Baladou (pk 11,7). En aquesta part trobem els trams més exigents de la ruta. Arribats al citat cim anem a la dreta direcció Pessade; des d'aquesta vessant tenim molt bones vistes del Puy de Dome.



Quan arribem al petit poble de la Pessade anem a la dreta direcció La Tombe (des d’aquest punt és bàsicament un puja-baixa fins al final). Seguim les marques de GR i de la Gran Travessa en BTT del Massís Central fins a Mareuge on les tornarem a abandonar. Creuem el poble i quan som al mig tombem a la dreta en baixada forta per asfalt. Quan hem creuat el pont continuem a la dreta direcció La Moussagne. Al pk 23,2 anem a la dreta en pujada (marca centre BTT). Després arribem a la carretera i la prenem a l’esquerra per abandonar-la, seguint a la dreta, en 200 m, encara per asfalt, el qual abandonem ben aviat anant a l’esquerra. Hem d’arribar a le Vernet Ste-Marguerite, seguint sempre les marques grogues del PR. Aquí tombarem a l’esquerra direcció Cluchat, des d’on anirem, per aquest ordre, a Zintaigue, Foncheyroune (pk 28,3 on cal anar a la dreta –seguint PR28-), Bournis, Panet, le Pavé (on trobem les indicacions cap a Murol), i el pont de Boissières bàsicament per pistes en bon estat o asfaltades. Des del pont hem d’agafar la carretera D996 a la dreta però l’abandonem aviat per continuar per un camí que surt a la dreta en pujada, direcció Murol (zona de rampes fortes). Poc després de Chautingat tornarem a ser al pàrquing del Chateau i només ens queda desfer fins al pàrquing (compte que la baixada fins al poble no és pel mateix lloc per on hem pujat –direcció prohibida-).