Traductor

dissabte, 14 d’agost del 2010

BTTsenderisme: La Bourboule – lac Guery – Banne d’Ordanche – La Bourboule

Parc Natural dels Volcans d'Alvèrnia  (Massif Central, Auvergne)

Distància: 26 kms.
Desnivell: 900 mts.
Dificultat tècnica: mitjana.
Punt de sortida: La Bourboule




Ruta molt interessant que ens porta a conèixer alguna de les cascades de la zona i els boscos frondosos del fons de la vall. Posteriorment podrem fer el cim de la Banne d’Ardanche amb amples panoràmiques a tota la vall . El final es caracteritza per un descens de 500 mts de desnivell i quasi 5 kms de predomini de corriol boscós.




Des de l’oficina de turisme baixem al pont i un cop creuat el riu tombem a la dreta; després anem recte amunt sempre deixant el riu a la nostra dreta. Al tram final del Boulevard des Vernières, tot just superar una benzinera, serem davant d’un magatzem i seguim a l’esquerra per asfalt. Al punt indicat com “les Vernières” s’acaba l’asfalt i prenem direcció Pont des Marais per bosc vora el riu (atenció: poc després creuarem les vies del tren). Al citat pont anem a l’esquerra i aviat entrarem a les Marais on tombem a la dreta direcció Mal-sur. 200 m després girem a l’esquerra cap a La Fougère en pujada forta i asfaltada; quan hi arribem seguim a la dreta cap a Pailloux, per corriol. A Pailloux anem a la dreta en baixada per asfalt cap a Prends-toi-Garde on girarem a l’esquerra direcció Esperats i col de la Croix Morand. Després continuem cap a la cascada de Queureuilh; en aquest darrer punt tombarem a l’esquerra direcció de la Croix Morand que seguirem fins arribar a la carretera D983 (som en una zona de bosc de cascades).



Arribats a la carretera D983 la prenem a l’esquerra en pujada suau durant una mica més de 3 kms, fins al Col de Guery on abandonarem la carretera per anar a l’esquerra direcció Ferme de Puy May, sempre amb tendència oest (la trifurcació que trobarem aviat la prenem pel mig). Arribats al Col de St-Laurent hem de deixar les bicis i pujar al cim a peu (60 m de desnivell). Des del coll baixem direcció NO fins enllaçar amb l’asfalt del pàrquing; seguim fins a la D609 i quan som a la Paillere Haute (quan estem fent l’última pujada de l’asfalt) hem de prendre un corriol tancat a la dreta amb una marca de centre BTT i PR10 (hi ha una indicació de camí privat). Comença un fantàstic descens fins a la Bourboule.



Un cop a la Paillère seguim recte cap al poble. A les Verdas prenem l’asfalt a l’esquerra i de seguida tombem a la dreta en baixada (estem seguint marques del centre BTT). Després arribarem a l’asfalt i el prendrem a l’esquerra en suau pujada tot i que de seguida l’abandonarem seguint recte les marques grogues de PR per arribar a les Rivaux on reprenem amb l’asfalt a la dreta en baixada. Quan som a la carretera tombem a l’esquerra i farem la rotonda mantenint la direcció que portàvem però pocs mts després anem a la dreta en baixada inicialment asfaltada que posteriorment es transforma en corriol (GR). Arribats al riu anem a l’esquerra i aviat tornarem a creuar les vies del tren. Un cop passades les vies tombarem a la dreta per desfer camí fins al poble.