Traductor

dimecres, 11 d’agost del 2010

BTTsenderisme: rutes 14 i 9 del Centre BTT de la Bourboule i cim del Sancy

Parc Natural dels Volcans d'Alvèrnia  (Massif Central, Auvergne)

Distància: 45 kms
Desnivell: 1750 m
Dificultat tècnica: alta (mitjana sense cim).
Punt de sortida: la Bourboule


Combinació de les rutes 14 i 9, per aquest ordre, del centre BTT de la Bourboule amb un afegit de 20 kms que ens permetrà accedir al cim més alt de l’Auvergne, el Puy de Sancy. Arribar fins al cim comporta una part final de 3 kms amb un pendent mig del 14% i puntes que arriben al 25, per terreny ample però amb força pedra solta, és a dir, si no som uns cracks damunt de la btt ens tocarà arrossegar la bici durant 500 m de desnivell; si el nostre nivell és mitjà podrem fer la meitat de la pujada final damunt de la bici. És bo portar una mica de cadena per lligar les bicis a la cafeteria.

Des de davant de l’oficina de turisme remuntem per l’Avenue Agis Ledru i quan portem tot just 50 m tombem a la dreta pel Chemin de la Suchère i posteriorment pel de Noisetiers, el qual aviat es transforma en corriol. Al pk 1,5 arribem a l’asfalt i el prenem a l’esquerra en pujada. Passat la Fohet reprendrem per corriol ample en pujada. Les marques del centre BTT ens porten direcció primer a Charlannes i després a l’Stele. Sempre anem seguint les indicacions de la ruta 14 que a voltes coincideix amb d’altres itineraris del mateix centre.



Després de l’Stele (pk 10,5) tenim un divertit corriol en baixada d’un km; poc després d’entrar trobem una bifurcació i seguim a la dreta en baixada (en aquest tram seguim marques grogues de PR). Atenció: al pk 11,7 (chemin de la Charbonnière) arribem a una pista i la prenem a la dreta (direcció Pont de Vendeix), tot i que la ruta 14 va a l’esquerra; ara nosaltres busquem l’enllaç amb la ruta número 9 (a la carretera trobarem les marques). El següent punt és “Le Grand Pré” (pk 18,3) on tenim dues opcions: o finalitzar la ruta n. 9 bàsicament en descens o bé pujar fins al cim del Sancy. Si opteu per la segona heu d’anar a la dreta en pujada direcció “Le Mont Dore” (seguim marques de GR). Al 18,9 a Le Pré des Sagnes tombem a la dreta en pujada (GR). Al 20,1 en un cruïlla seguim recte en baixada i arribarem a l’asfalt el qual prendrem a l’esquerra. Just després al Salon du Capcin baixem a la dreta direcció a la Gare i quan som davant del funicular tombem a la dreta pel “Chemin des Medecins”. Ara anem direcció l’estació “du Mont-Dore”.


El GR ens porta fins al pàrquing de l’estació a partir del qual heu de prendre l’única pista que es veu, on es combinen els trams més ciclables amb d’altres reservats als més tècnics i físics. Fins a la cota 1720 podreu pujar amb la btt, després haureu de remuntar 50 m arrossegant-la fins al bar del telefèric (1775) on deixarem la btt i remuntarem 100 m. d’escales per fer el cim (pk 28).


A partir d’aquí heu de desfer fins a “Le Grand Pré” (pk 38) on reprendrem amb el circuit n. 9 per acabar probablement pels millors racons de la ruta, seguint els “ruisseuax” des Vernières i de Cliergue.