Traductor

dimarts, 26 de juliol del 2011

Chantermele - Col Buffere

 (Glacera d'Arsine i le Monetier)

Distància: 34 km
Desnivell: 1.200m
Dificultat: moderada
Accés: des de Briançon prenem la carretera N-91 direcció Grenoble. Deixem el cotxe a l’aparcament que hi ha a l’entrada del poble de Chantemerle, al costat de la carretera.
 

Excel·lent itinerari per fer les parts més ciclables de le Chemin de Roy, amb un desgast físic moderat.

Iniciem l’ascens per carretera cap al poble de St. Chaffrey i seguim avançant per asfalt, sempre en pujada, direcció al col de Granon. Als 9.5 km abandonem l’asfalt i, seguint l’itinerari 30 del centre BTT, prenem un camí a l’esquerra que baixa breument fins a l’àrea de picnic Bergerie St. Joseph i ràpidament tornem a remuntar per pista pedregosa. Al 11.2 km (2.246m) trobem una bifurcació de camins, que més endavant conflueixen. Nosaltres prenem el de la dreta que puja al coll de Buffère, 2.427m, la cota més alta de la jornada. 


Seguidament iniciem un primer descens, d’entrada per corriol i posteriorment prenem una pista que segueix a la dreta (GR57). 



Al pk 14,33 ignorem una pista que baixa a Freyssinet. Nosaltres seguim recte, encara en descens fins a creuar el torrent de la Moulette. En aquest indret, la pista desapareix i trobem una bifurcació de senders; al nord, cap al fons de la vall, segueix el GR57. A l’oest, baixa un corriol que porta a Le Monêtier. Ambdós camins els ignorarem. Nosaltres arrossegarem breument la bici per anar a buscar un sender que hi ha uns metres més amunt, per on segueix el GR50.  


Si la méteo ens ho permet, des d’aquest costat podrem gaudir d'una bona perspectiva dels Glaciers d’Arsine i le Monêtier. 


A la cota 2.230m abandonem el GR i iniciem definitivament el descens, ara per un corriol evident però poc transitat. Creuarem algun filat de bestiar i ens endinsem al bosc. Al pk 20 enllacem amb un sender més ben definit (recuperem les marques de la ruta 30 i de la 23) que ens baixarà sense cap dificultat fins al poble de Le Monêtier. 


Creuem la carretera i anem a buscar la ruta 26 del centre BTT que circula paral.lela al riu Guisane, inicialment pel marge esquerra i després el creuem i anem pel marge dret, sempre en suau descens. Al poble de la Salle-les-Alpes prenem la carretera N91 que ens durà directament a l’aparcament.