Traductor

diumenge, 24 de juliol del 2011

Villard St. Pancrace - Chalets d'Orceyrette


 (Briançon)

Distància: 27,5 km (ruta circular)
Desnivell: 1200 m.
Dificultat: mitjana.
Categoria: btt.
Accés: Villar St. Pancrace, a tocar de Briançon, al sud. Aparcament Parc Montagne, a la part alta del poble.

Realització de la ruta n. 7 de l’Espace VTT Grand Briançonnais (centre BTT; mapa d’itineraris a l’Oficina de Turisme de Briançon -1€-) amb algun afegit després del llac d’Orceyrette. Bon itinerari per a dies inestables o amb previsió de vent fort a cotes altes.

El recorregut s’inicia amb 4 kms de dura pujada al 10%. Posteriorment la pista, que alterna trams asfaltats amb d’altres de terra, ja ascendeix més suaument fins al llac d’Orceyrette on acaba l’itinerari prescriptiu del centre BTT. 

(Al llac d'Orceyrette)

A partir d’aquí tenim la possibilitat d’allargar el quilometratge i el desnivell si pugem per l’única pista que hi ha, direcció sud, ara una altra volta amb percentatges elevats. Cap als 2100 m tombem a la dreta per arribar fins als Chalets d’Orceyrette amb bones vistes de la vall i del circ de la Crete des Penitents. 

(Arribant als Chalets d'Orceyrette)

Ara tornem a la cota 2100 i anem a la dreta per pujar als Chalets de l’Alp. Des d’aquí desfem camí fins al llac d’Orceyrette (la millor opció seria baixar pels senders botànics del Bois des Ayes però estan “interdit aux vtt” –prohibit a les btts- perquè és una Reserva Biològica). Passat el llac i el Plan de Peyron la ruta n. 7 segueix per sender paral·lel al riu amb algun tram més delicat; més endavant sortim una altra vegada a la carretera i la seguim en baixada, per terreny conegut, fins a desviar-nos a l’esquerra direcció le Melezin. Per arribar-hi haurem de remuntar 100 m de desnivell per còmoda pista; un cop al llogaret (bones panoràmiques de Briançon) cal prendre un sender a la dreta que baixa durant 400 m de desnivell fent llaçades amb algun punt més delicat però globalment molt divertit. 



(Imatges del sender que baixa des de le Melezin)

Abans d’acabar transitem breument per asfalt i, finalment, tornem a encarar camins més tècnics que coincideixen amb les rutes 23 i 30 per un bonic tram de recorregut botànic.