Traductor

dissabte, 30 de juliol del 2011

Mont Thabor


Distància: 21 km
Durada: 4 hores fins al cim + retorn

Accés: des de Briançon seguim la N-94 direcció al Col de Montgenèvre. Ben aviat abandonem la carretera principal i prenem la D-994G cap a Les Albert, i seguirem fins al fons de la Vallée de la Clarée passant per Val-des-Prés fins arribar a Névache. En aquesta darrera població podem prendre una navette que ens pujarà fins als Chalets de Laval. Des de Névache fins als Chalets també podem arribar-hi amb cotxe particular si accedim a la pista abans de les 9 del matí.


Des de l’aparcament dels Chalets de Laval seguirem pel GR57A, que circula paral.lel al riu La Clarée.  Quan som a prop del Refugi les Drayères, tombem a la dreta per un sender que, inicialment, puja més fortament, ara seguint les indicacions de GR57. A la cota 2450m superem el Lac Rond i continuem pujant suaument fins al Lac de Muandes. Poc després arribem al Coll de Muandes 2828m on haurem de decidir quin itinerari prenem. A la dreta, en baixada, seguiríem el GR que ens duria fins a la Vallée Étroite i, a partir d’aquí, caldria remuntar fàcilment fins al cim. Aquesta opció, més fàcil però més llarga, suposa perdre molt desnivell i decidim descartar-la. 


Nosaltres, des del coll, seguim remuntat per anar a buscar la cresta, la via ‘més directa’ per al nostre objectiu, tot i que també ens veurem obligats a fer algun puja i baixa. La cresta i algun dels flanquejos que haurem de superar poden ser més delicats amb neu però aquest dia, tot i que anem preparats, no ens caldrà utilitzar ni grampons ni piolet.  Sempre anirem trobant fites i marques de pintura rosa que ens indiquen la bona direcció. 


Quan som al coll de Thabor només ens queda una remuntada per fàcil llom fins a arribar al cim (mentre pugem trobem dos ciclistes que baixen del cim amb la bici!!). Segurament aquesta muntanya tindrà molt bones vistes però la maleïda meteo no ens concedeix ni uns minuts de treva. 


Pel que fa la retorn, només caldrà desfer camí conegut tot i que hi ha altres opcions, més llargues i amb més desnivell a sumar, però no menys atractives ja que ens permetrà conèixer altres valls.